Вече знаете, че всякаква храна, която попада в категорията на

...
Вече знаете, че всякаква храна, която попада в категорията на
Коментари Харесай

Отрови, които да спрете да слагате на масата си

Вече знаете, че всякаква храна, която попада в категорията на джънк фуд, би трябвало да бъде избягвана. Доказано е, че тя освен че не засища качествено апетита ни, само че води до надебеляване, въздейства на мозъчната ни активност и даже усилва риска от меланхолия.

Също по този начин знаете, че към групата на джънк фуд спадат пуканките, снаксовете, чипсовете и други, само че едва ли сте чували, че има и артикули, които са същинска отрова за организма и изрично би трябвало да спрете да ги оферирате на масата си.

Ето 5 от най-вредните храни съгласно последните изследвания.

Храни, съдържащи палмово масло

Палмовото масло е същински подарък за производителите на разнообразни артикули, тъй като е доста евтина суровина. От 90-те години на предишния век то придобива все по-голяма известност, като съгласно някои данни близо 50 % от пакетираните хранителни артикули, продавани по магазините, съдържат в себе си палмово масло.

Палмовото масло обаче е доста нездравословно за здравето, тъй като потвърдено покачва риска от онкологични и сърдечно-съдови болести. Това никога не пречи на търговците да го продават, а по-ниската цена на продуктите, които те оферират, са по-привлекателни и за множеството купувачи.

Добре е да знаете, че палмово масло се употребява всеобщо в сладкарската индустрия, както и при изработката на млечни артикули като кашкавал, сирене, извара и така нататък Не избирайте сходни артикули по отношение на ниската им цена, а мислете за здравето си!

Снаксове и чипсове

 Отровни храни

Категорично попадат към така наречен джънк фуд, която в никакъв случай не би трябвало да слагате на масата си. Тези артикули са микс от всевъзможни канцерогенни субстанции и нездравословни за здравето трансмастни киселини и наситени мастни киселини, както и щедро количество сол. Консумацията им води до задръстване на кръвоносните съдове, което, от своя страна - и до съществени сърдечно-съдови болести.

Малотрайни салами

В случай че не знаете, малотрайните салами се подготвят от прат или МОМ (машинно обезкостено месо). След като същинското месо се отдели от животното, всичко останало дружно с част от кокалите, а от време на време и кожата на животното, се смила в машина до приемането на неприятна на тип и изцяло отвратителна на усет каша. Към нея се прибавя доста сол и всевъзможни изкуствени аромати за възстановяване на усета.

За да бъде продуктът по-тежък и надлежно по-скъп за крайния консуматор, той се цялостни с вода, към която пък се прибавя нишесте, с цел да има плътна конструкция. И това не е всичко. Почти постоянно към малотрайните месни артикули се прибавя и захар, като един кренвирш може умерено да съдържа към 15 % захар, което се равнява почти на захарта, която приемате, като си похапнете половин вафла. Категорично спрете да оферирате сходни артикули на масата си!

Пакетирани подготвени салати

 Отрови, които да спрете да слагате на масата си

Да, доста елементарно е да не се занимавате да приготвяте сами салатите си, а да си закупите подготвена Снежанка или пък Руска салата. Тъй като към този момент говорихме за млечните артикули и палмовото масло, ще прибавим и обстоятелството, че в една подготвена салата Снежанка, евентуално единственото " същинско " нещо са краставиците.

Биосалати

Потребителите, които се плашат от нитрати и пестициди, се насочват всеобщо към закупуването на биосалати. Проучванията обаче сочат, че този тип салати постоянно са обект на всевъзможни бактерии поради потреблението на естествена тор за развъждането им, както и поливането им със нечисти води. Всъщност измиването на биосалатите и като цяло накисването на салатите би трябвало да е доста по-старателно от това на елементарните салати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР