Вече знаем какви ли не начини за подсилване на имунната

...
Вече знаем какви ли не начини за подсилване на имунната
Коментари Харесай

Виното, което ни пази здрави

Вече знаем какви ли не способи за укрепване на имунната система и прилагаме огромна част от тях. Но разбираемо все ни влече към тези, които са освен потребни, само че и вкусни, и приятни за консумация.

Затова и доста ни харесва концепцията да подпомогнем защитните сили на организма си... с вино. Според разнообразни проучвания, умерената консумация на алено вино може да ускори имунитета ни поради полифенолите, които се съдържат в него и имат редица изгоди за здравето ни.

Ресвератролът е едно от тези субстанции, за което е потвърдено, че ускорява имунната система посредством повишение на способността за основаване на противовъзпалителни молекули. Стимулира и производството на Т-клетките. Подпомага и потребните чревни бактерии, като в това време управлява патогените в червата.
 Снимка 509271

Различните сортове грозде, от които се прави аленото вино, имат освен друг усет, само че и друга централизация на значимите антиоксиданти, познати още като полифеноли. А ето и кои са най-полезните, на които да акцентираме тази зима, събрани от Bright Cellars.

Мерло

Виното от това грозде има нотки на череша и ванилия, а главният му плюс са високите равнища на антиоксиданта процианидин, който въздейства потвърдено позитивно върху имунната система.

Малбек

Тук имаме богати нотки на слива и какао в съвършена композиция с огромни дози от антиоксиданта ресвератрол, чиито потребни свойства към този момент споменахме.
 Снимка 509266

Пино ноар

В множеството случаи гроздето с дебела кожа е това с доста ресвератрол, само че този вид е изключение - с тънка кожа и доста от потребното вещество, което се грижи за имунитета и здравето на сърцето ни.
 Виното, бирата, затлъстяването, здравето и има ли безвредни количества алкохол
Каква е връзката сред алкохола и килограмите

Учените имат вест за нас

Каберне совиньон

Тук имаме високо наличие на танини и нотки на горски плодове и подправки. Не пропущаме и високото наличие на антиоксиданти, които ни защищават от свободните радикали.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР