Вече ви информирахме какво трябва да знавем за казуса на

...
Вече ви информирахме какво трябва да знавем за казуса на
Коментари Харесай

Защо разкодирането на смартфони ставa все по трудно за ФБР

Вече ви информирахме какво би трябвало да знавем за проблема на ГБР и Апъл. В интернет в този момент се появи информация, разкриваща, че специалистите по сигурността на организацията са пробвали да хакнат 7000 мобилни устройства. Опитите им, обаче се оказват несполучливи и обгръщат интервал от 11 месеца. Информацията бе доказана персонално от шефа на ФБР, Кристофър Врай. В своето изказване той добави, че това е два пъти по-малък брой устройства от тези, до които са желали да си обезпечат достъп, осведоми BBC.

 

Хакването на смарт телефони и други умни джаджи се трансформира в огромен проблем за ФБР. От една страна целия развой изисква време, а от друга са нужни запаси за реализирането му. Припомняме ви, че отключването на софтуера на iPhone 5c на обвинен за терористичната офанзива в Сан Бернардино през 2015г. е коствало на организацията към $900 хиляди Сума, която е много висока даже за опциите на ФБР, които са желали позволени от съда за отключване на още девет устройства през последната година.

 

Всички тези опити слагат огромни въпросителни по отношение на сигурността на устройствата, които използваме. Aко ФБР могат да преодолеят отбраната на iPhone биха могли да го създадат с всеки различен смарт телефон на Apple или Android. В последна сметка това трансформира този проблем в огромна опасност за всички жители или чужденци, които пътуват до Съединени американски щати. Можем единствено да се надяваме, че ще се откри обикновено решение на проблема, който да удовлетворява както естествените хора, по този начин и ФБР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР