Вече трети ден продължават усилията на лекарите от клиниката по

...
Вече трети ден продължават усилията на лекарите от клиниката по
Коментари Харесай

Вече трети ден лекари се борят за живота на 10-годишно дете с COVID-19

 Вече трети ден не престават напъните на лекарите от клиниката по инфекциозни болести при старозагорската УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович “ да спасят живота на 10-годишна пациентка, която е била приета в болница с позитивен PCR-тест за COVID-19 и при приемането ѝ е открито съществуване на тежка форма на диабет.

Малката Полина Д. е изпаднала в диабетна кома, от която е била изведена рано заранта на 3 ноември, посочи шефът на клиниката проф. Лиляна Пекова. Според нея положението на дребната пациентка остава сериозно, въпреки да е нормализирана, написа " Монитор ".

Ситуацията при нас е извънредно тревожна, макар че към момента имаме свободни кревати остро се усеща дефицит на личен състав, най-много от квалифицирани медицински сестри. Трябват ни най-малко 3 доброволки, и най-малко двама лекари, разяснява проф. Пекова.

17 са позитивните случаи на COVID-19 в Клиниката по инфекциозни болести, трима пациенти са съмнителни и през днешния ден се чакат резултатите от тестванията им. Има и 22-ма, които са с хепатит А.

В отделението по пулмология са настанени 28 пациенти и за 7 седем чакат данните от тестванията. Двама от пациентите са дали негативен резултат за ковид и ще бъдат пренасочени в други отделения за лекуване на пневмонии.

От РЗИ – Стара Загора прецизират, че от началото на пандемичната конюнктура до среднощ на 3 ноември са открити с PCR проби 2036 случая на инфектирани с COVID-19. 53-ма са новозаразените за последното денонощие, измежду тях са 2 преподавателки в детска градина № 10 " Светлина “, както и възпитаник в 7-и клас в ПМГ " Никола Обрешков “ в Казанлък. Тримата се лекуват в домашни условия.

Две групи в детската градина и паралелката в гимназията са сложени под домашна карантина. В пространствата е осъществена последна стерилизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР