Вече седмица жителите на благоевградското село Мощанец нямат вода за

...
Вече седмица жителите на благоевградското село Мощанец нямат вода за
Коментари Харесай

Цяла седмица без вода в благоевградското село Мощанец


Вече седмица жителите на благоевградското село Мощанец нямат вода за пиянство. Те се оплакват, че водата се стопира без да бъдат предизвестени авансово и без да има разгласен режим.

Хората в Мощанец настояват, че през последните четири години всяка пролет стартират проблемите със прекъсването на водата. Чешмите в дворовете на къщите във високата част на селото са изцяло пресъхнали.
Теменужка Моабетска: Нито пералня, нито бойлер може да включи човек, откакто е напълно малко.Божидар Павлов: От града си нося, когато пристигам, да не съм празен, с туби и от моста тука на Струма.Илияна Стоилова: При толкоз доста сонди през последните години, които се направиха в селото за поливане, е срамотия да нямаме вода тука, тука сме 50 индивида.
Селото се доставя с вода за пиянство от личен водоизточник, построен с непринуден труд на хората преди повече от половин век.

Според жителите на Мощанец и кметския наместник Георги Георгиев старите етернитови тръби се затлачват с коренища и понижават дебита на водата.
Георги Георгиев - кметски наместник на село Мощанец: Трябва да се откри нов водоизточник, който да обезпечи повече от в този момент съществуващата.
За построяването обаче на нов водоизточник в селото занапред ще се създава планово предложение, сподели кметският наместник. От ВиК Благоевград пък обясниха, че вода няма, тъй като резервоарът е празен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР