Вече седма година Кристиян получава подкрепа от Българската Коледа и

...
Вече седма година Кристиян получава подкрепа от Българската Коледа и
Коментари Харесай

Благодарение на Българската Коледа Кристиян от Русе вече ходи

Вече седма година Кристиян получава поддръжка от " Българската Коледа " и мечтае да стане футболист

Второкласникът Кристиян Маринов от Русе е едно от децата, на които „ Българската Коледа “ оказва помощ към този момент седма година, предава.

Момчето е с детска церебрална парализа, а средствата, дарени от акцията, му обезпечават опция за по този начин значимата рехабилитация. Благодарение на нея Кристиян към този момент върви, а вярата на околните му е, че някой ден ще може и да тича като другите деца.

Кристиян се ражда прибързано в 30-ата седмица и с мозъчен кръвоизлив. Прогнозите на лекарите са песимистични.

„ Никой не даваше късмет за оцеляването му. Още повече за положението, в което е сега. С течение на времето, изначало споделиха, че се развива като всички естествени деца, до момента в който не стана на 1 година и разбрахме, че не е. Оттам се стартира битката “, споделя майката на Кристиян Росица Георгиева.

Момчето стартира рехабилитация, която последователно в годините дава своите резултати.

„ Напредъкът му е голям, а през последната година даже към този момент върви самичък. Доста мъчно, пада, става и продължава, само че не се отхвърля. Не се отхвърля, доста е работлив, доста старателно работи, в никакъв случай не е провалял процедура, дори към този момент не назоваваме рехабилитация, назоваваме трениране “, споделя кинезитерапевтът Елина Тодорова.

„ Кристиян е твърдоглав, дебелоглав, най-много инатът му оказва помощ в доста връзки, доста борбен, за него няма невъзможни неща “, споделя майка му.

Момчето е второкласник в всеобщо учебно заведение. Чувства се добре, тъй като е признат от останалите деца и не го разделят като друг. Знае и какъв да стане – футболист, като Христо Стоичков.

„ Видя Христо Стоичков по малкия екран на някакво предаване и споделих му кой е и от този момент реши, че желае да бъде футболист. Тренира настойчиво, всичко е обвързвано, че би трябвало да тренира, че би трябвало да прави доста извършения, да бъде твърдоглав “, изяснява майка му.

Българската Коледа оказва помощ фантазията на Кристиян да се сбъдне.

„ Рехабилитацията не е единствено извършения – психолог, логопед, плуване, на всички места се постановат средства. Затова Българската Коледа би трябвало да продължи. Трябва, тъй като тези родители не могат да се оправят сами “, споделя кинезитерапевтът Елина Тодорова.

Майката на Кристиян също има своя фантазия. „ Да бъде едно от всички деца, да не е друго. Да бъде дете като всяко, да има детство като всяко дете. Колкото и да е мъчно да се каже, колкото и да е мъчно да се направи. Това е. На Коледа се случват чудеса. На Коледа направи първите независими крачки. Дано на Коледа да се случи и всичко останало “, споделя Росица Георгиева.

А Кристиян към този момент чака коледния си подарък – футболна топка, несъмнено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР