Вече са разпознати 70 от телата, открити след смъртоносните горски

...
Вече са разпознати 70 от телата, открити след смъртоносните горски
Коментари Харесай

Още жертви на пожарите в Гърция, страната очаква порои след огъня

Вече са разпознати 70 от телата, открити след смъртоносните горски пожари в Гърция от предходната седмица. Досега броят на починалите е 91, 14 души се водят за безследно изчезнали. Водещ гръцки климатолог предвижда, че изпепелените региони в този момент са застрашени от друга буря - светкавични наводнения.


Перфектна огнена стихия - до това е довела композиция от фактори при курортните градчета край Атина. Гъстите борови гори в хълмист регион са били доста сухи и мощно запалими, освен това в непосредствена непосредственост до жилищни постройки, показва шефът на центъра по климатология в Атина.
Христос Зерефос - климатолог: Определено това беше високорискова зона. Наричаха я парадайс, само че всички видяха, че е изгубения парадайс.
Изпепелени са 6 880 хектара гори и жилищни региони. От близо 3 700 инспектирани къщи, на разрушение подлежат към 1050. Сега има евентуална заплаха светкавични наводнения да пометат скатовете по пътя на огнената буря.
Христос Зерефос - климатолог: Заради доста комплицираната топография и мощния надолнище към морето регионът може да бъде залят ненадейно от водни маси.  Нараства броят на жертвите след пожарите в Гърция Нараства броят на жертвите след пожарите в Гърция
В Гърция броят на жертвите от пожарите набъбна до 91. Изчезнали са минимум 25-ма. Разказ от първо лице за най-смъртоносните пожари в Европа от 1900...

Необходимо е създаване на пътища за сигурен достъп до морето и опция за евакуация и съвременни технологии за уведомяване, да вземем за пример сигнали от термокамери към мобилни телефони, акцентира гръцкият академик. Според него отсега нататък ще има по-чести прояви на рисково време поради дестабилизацията на световния климат.
Христос Зерефос - климатолог: Затова би трябвало да се научим да почитаме силата на естествените явления. От 20 000 години насам човечеството постоянно се е отнасяло с поклонение към естествените феномени.
Международни екоорганизации като " Грийнпийс " оповестиха горските пожари от предходната седмица за най-смъртоносните в историята на Гърция и предизвестиха, че високорисковият сезон се удължава поради климатични промени.
 След огнената буря в Гърция: Премиерът Ципрас посети опустошените региони След огнената буря в Гърция: Премиерът Ципрас посети опустошените региони
Седмица след опустошителните пожари край Атина министър председателят на Гърция Алексис Ципрас отиде курортното градче Мати. Жертвите на стихията са минимум 91....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР