Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и

...
Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и
Коментари Харесай

Академията за мода се грижи за младите

Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и нейната корпоративно-социална задача " Златна игла 2021 ". С премията са отличени двама от най-хубавите студенти по специалността " Моден дизайн ", бакалавърска стратегия, в Националната художествена академия. Това са Иванина Иванова от IV курс и Рая Виктор от III курс. Те получиха съответните финансови средства за своето образование. Тъй като на Иванина Иванова тази година следва отбрана, Академията за мода пое разноските за правенето на нейната дипломна сбирка на тематика " Chocolate Diamond ". Своята стипендия получи и Рая Виктор и към този момент работи с по този начин скъпата шивашка машина оверлог, а през есента ще бъде посетител на " Mad Mood Fashion week " в Милано.

Благотворителната самодейност е взаимно дело на Академията за мода, фотографа Костадин Кръстев-Коко - троент притежател на " Златна игла ", и топмодела Вероника Стефанова - " Мис България Свят 2017 " и лице на " Златна игла 2021 ".

" В България пораства и се развива нова и надарена генерация дизайнери, която сме длъжни да поддържаме. Академията за мода праволинейно извършва своята социална ангажираност - посредством интензивно приобщаване на студентите по мода и младите създатели към нейните културни начинания и събития, подкрепя ги с материални и духовни тласъци, провежда безвъзмездни образования и квалификации. Така е било, по този начин е и по този начин ще бъде и отсега нататък! ", съобщи ръководителят на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков.

По този мотив Иванина Иванова, студентка по " Моден дизайн " в НХА, IV курс, бакалавърска стратегия, показа: " За мен е голяма чест и привилегия да получа тази премия. Тя е отговорност, само че и самопризнание за работата ми дотук, за концепциите, творчеството, труда и постоянството, които поставям всеки миг както в моята работна среда, по този начин и в живота. "

Другата носителка на премията - Рая Виктор, студентка по " Моден дизайн " в НХА, III курс, бакалавърска стратегия, посочи: " Изключително съм признателна на Академията за мода, че ме удостоява с тази премия. За мен тя значи няколко неща: отговорност, доверие и знак, че ходя в вярната посока. Това отличие е мощна поддръжка по пътя ми напред като дизайнер! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР