Вече пет години сдружението Да дарим усмивка“ помага на хора

...
Вече пет години сдружението Да дарим усмивка“ помага на хора
Коментари Харесай

Да дарим усмивка за първия учебен ден – благотворителен маратон в помощ на децата в неравностойно положение

Вече пет години сдружението „ Да дарим усмивка “ оказва помощ на хора в потребност. А всеки, който желае, може да се включи в най-новата самодейност. Репортерът на Василена Гръбчева и брачният партньор ѝ, доктор Асен Цеков описват повече за идното събитие.

„ Благотворителният маратон „ Да дарим усмивка за първия образователен ден “

е нова самодейност на съдружие „ Да дарим усмивка “. Решихме тази година да създадем нещо друго – благотворителен маратон, в който ще има песни, танци, спортисти, кучета, даже роботи. Целта е да съберем средства, с цел да осигурим един заслужен първи образователен ден на деца в неравностойно състояние. Вече имаме лист с над 100 деца. Всеки, който желае да се свърже с нас, с цел да се включи в самодейността, може да го направи на “, споделя доктор Цеков.

Освен финансово, хората могат да се включват в самодейността и посредством провокации.

„ Всеки може да се включи, като поддържа спортистите по време на благотворителния маратон. Например, ултрамаратонецът Краси Георгиев ще бяга. За всеки дарен 1 лев той ще прави по една обиколка на градинка " Алжир ". Всеки, който желае, може да бяга дружно с него. За да му помогне да се оправи с предизвикването. Шампионката по бокс Станимира Петрова ще бъде там и всеки който желае, може да се изправи против нея на спонтанен кръг. Най-силната жена на Балканите Христина Караколева, която стана първенец тази година и която е била и „ Царица на розата “ ще участва и ще демонстрира разнообразни извършения. Инструктори от четири огромни фитнес зали ще извършват разнообразни крос фит извършения. За всеки дарени 10 лева, ще вършат по 10 лицеви опори, коремни преси, ще вървят на ръце… Освен спортистите, на събитието ще участват и музиканти и представители на разнообразни просветителни центрове, които ще за забавляват най-малките. Ще бъде доста забавно “, добавя журналистът Василена Гръбчева.

Певицата Маги Джанаварова, която ще вземе присъединяване в благотворителната идея показа вълнението си от идното събитие :

" Винаги съм вярвала, че можем да заразяваме хората с положително. Важно е да даден образец, да се съберем и да покажем, че можем да създадем нещо хубаво. На първо място да помогнем на децата, по-късно да спортуваме, да нахраним душата си и тялото си. Ще има и среща с забавни персони като Андреа Банда Банда, а на концерта ще пеем дружно с VenZy, Дивна, Били Хлапето и още доста реализатори.

" Имали сме доста моменти, в които сме изпитвали смесени усеща .

Като през 2019 година, когато три от децата от вкъщи в Рома, които посещаваме регулярно, бяха осиновени от американско семейство. Когато ги изпращахме на летището, това беше измежду най-силните прочувствени моменти в живота ми ", признава доктор Цеков.

„ Благотворителността ни сплотява .

Запознахме по този метод - аз върших репортаж за него и неговата самодейност и след това станахме семейство. Нещата се случват, когато имаме обща цел ", безапелационна е Василена Гръбчева.

Всеки, който желае, може да посети събитието тази неделя, 11 септември от 10.00 ч. до 20.00 ч. в градина „ Майчин дом “ и градина „ Алжир “ на бул. „ Христо Ботев “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР