Вече от седмици се твърди, че Кремъл се е сдобил

...
Вече от седмици се твърди, че Кремъл се е сдобил
Коментари Харесай

САЩ: Иранските дронове нарушават санкциите срещу Русия frognews.bg

Вече от седмици се твърди, че Кремъл се е сдобил с дронове от Иран. За използването на такива съобщаваха украински медии. Смята се, че точно такива са били употребявани при удара в Киев. Иран отхвърля.

Западни анализатори считат, че иранското оръжие оказва помощ на Русия да поддържа офанзиви с огромен обхват макар дефицита на прецизни ракети.

Критична инфраструктура беше ударена в понеделник в украинските области Киев, Днепър и Суми, като електричеството беше прекратено в стотици градове и села. Най-малко осем души бяха убити.

Съединени американски щати са съгласни с оценката на Франция и Англия, че дроновете нарушават Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, показват от Държавния департамент. Тази резолюция, обвързвана с нуклеарното съглашение на Иран, не разрешава иранските прехвърляния на избрани военни технологии.

Ведант Пател от Държавния департамент на Съединени американски щати посочнва, че има " обширни доказателства " за потреблението на тези дронове от съветска страна в Украйна. 

Според Пател задълбочаващият се съюз сред Русия и Иран е нещо, което целият свят би трябвало да възприема като опасност. Русия и Иран предоставиха основна военна поддръжка на президента Башар ал-Асад в сирийската революция. 

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел споделя, че Европейски Съюз също " събира доказателства " за иранските дронове и е подготвен да работи, което допуска допустимо усилване на глобите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР