Вече няма съмнение, че бананите са едни от най-полезните и

...
Вече няма съмнение, че бананите са едни от най-полезните и
Коментари Харесай

Зелени банани или на петна: Кои са най-полезни за здравето и имунитета ни?

Вече няма подозрение, че бананите са едни от най-полезните и целесъобразни плодове, които да включим в диетата си, каквато и да е тя. Много хора избират да ги хапват по-зелени, други по-жълти, а трети обожават, когато бананите са презрели и към този момент кафеви.

Истината обаче постоянно би трябвало да е някъде по средата, както и в този случай ще изясним в действителност по-важното от това кои са ни по-вкусни: Кои са по-полезни и по-важни за здравето и тялото ни? 
Жена стартира всеки ден да яде по 2 банана, ето какво се случи с нея
Бананите са едни от най-полезните плодове на планетата. В тях се съдържат доста витамини, минерали, хранителни субстанции, естествени зах...

Неузрели банани

При тях наличието на стабилно нишесте е доста по-високо и когато се пробвате да не хапвате доста захар, те са съвършени като част от диетата ви. Когато са по-зелени също по този начин, плодовете имат пробиотични бактерии, които благоприятстват работата и здравето на дебелото черво.

Недостатъци:  Колкото повече узрява бананът, толкоз повече антиоксиданти натрупва. С две думи: Узрелите банани имат доста повече потребни антиоксиданти. Също по този начин неузрелите могат да накарат коремът да се подуе и да причинят газове, тъкмо поради устойчивото нишесте.

Узрели банани
Лекар разкри за какво би трябвало да ядем кората на банана
Бананът се смята за главен артикул в здравословната диета заради високото си наличие на калий. Наскоро един от водещите американски...

Предимства:  Жълтите банани са доста по-лесни за асимилиране от организма, поради устойчивото нишесте, което в процеса на зреене се трансформира в елементарна захар. По-висок гликемичен показател - по-бързо разграждане в организма. Друг любопитен факт за тях е, че сполучливо създават вещество, което се назовава TNF или още тумор-некротизиращ факт, което значи, че имат противоракови свойства, борещи се с анормалните кафези.

Колкото по-тъмни петна - толкоз по-голяма отбрана на имунитета.

Недостатъци: Недостатък е, че съгласно изследвания, някои микроелементи се губят, до момента в който бананът узрява и старее и за това е добре да ги съхранявате в хладилника. Освен това диабетиците би трябвало да заобикалят тяхната консумация, поради по-високото им наличие на захар.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР