Вече няма лица, изложени на риск, в засегнатите от пороите

...
Вече няма лица, изложени на риск, в засегнатите от пороите
Коментари Харесай

Вече няма лица под риск след потопа в Югоизточна България

Вече няма лица, изложени на риск, в засегнатите от пороите райони на Югоизточна България. Това съобщи при започване на седмичното съвещание на Министерския съвет министър председателят Николай Денков.

" След като бяха изведени всички лица, които бяха под риск в района, последователно там се възвръща животът. След като имаме хора, които изгубиха живота си, в този момент е време да опитаме в дълбочина да проучваме това, което се случи там ", сподели той.

Именно с тази цел се образува и специфична междуведомствена комисия, която да оцени аргументите, довели до както и да набележи ограничения за предварителна защита на сходни пагубни събития в бъдеще.

Във въпросното звено ще влязат представители на редица министерства, държавни, регионални и общински структури - Министерството на околната среда и водите, районното ведомство, Министерството на земеделието, Агенция " Пътна инфраструктура ", Областната администрация на Бургас и общинските администрации на засегнатите общини.

Комисията ще се оглавява персонално от заместник-министъра на околната среда Петър Димитров. " Контролът над осъществяването ще реализирам персонално аз ", даде обещание Денков.

До 3 дни всички включени в звеното институции ще излъчат представителите си в комисията, когато ще се състои и първото съвещание, а до 14 дни би трябвало да има направен разбор на аргументите за нещастието, както и ограничения, ориентирани към предварителна защита на сходни случки в бъдеще.
 Замърсяването на Черно море не е коренно, само че хората да не се къпят в него Обновена
Замърсяването на Черно море не е коренно, само че хората да не се къпят в него

Екоминистърът и здравният министър с оценка на обстановката след наводненията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР