Вече няколко години Община Търговище прилага нестандартен подход при събирането

...
Вече няколко години Община Търговище прилага нестандартен подход при събирането
Коментари Харесай

Томбола с награди в Търговище, ако си платиш данъците наведнъж

Вече няколко години Община Търговище ползва ексцентричен метод при събирането на локалните налози и такси. Тези, които ги заплащат едновременно до края на април, с изключение на отстъпката от 5 %, могат да вземат участие и в лотария за 40 предметни награди на стойност към 100 лева всяка. Жребият ще се тегли през май.

В Търговище няма нарастване на локалните налози, както и на такса „ битови боклуци “ за 2022-ра година. След заплащането на данъците, се попълнят талони за присъединяване, като томболата е за всички, които не имат компании.

" От една страна подтикваме нашите жители да заплатят локалните си такси от началото на годината, а въпреки това един жест към нашите съграждани, по тази причина, че са изрядни данъкоплатци. Благодарение и на тази мярка, която Община Търговище ползва, за предходната година 2021, общинският бюджет във връзка с локалните доходи е изпълнен, дори имаме и преизпълнение на локалните доходи. Така, че тази мярка дава резултат, само че въпреки това Община Търговище е от общините, които поддържат под междинното ниво равнището на локалните данъци ", сподели Валентин Велчев, зам.-кмет на Община Търговище.

Урната за събиране на талоните е сходна като тези на изборите, подпечатана с щемпел на Общината. Могат да вземат участие и хората, които са платили налозите си по банков път, само че би трябвало да са пуснали своите талони. А, премиите като кафеварки, ютии, тв приемници, прахосмукачки и микровълнови печки, ще се разпределят с чоп при започване на месец май.

" След приключването на крайния период, в наличието на нотариус се прави тегленето на тези награди, които нашите съграждани би трябвало да получат в едномесечен период на тези, които са спечелили премиите. Смятам, че тази процедура, която сме въвели в Община Търговище дава своите резултати и считам, че ще я продължим и отсега нататък ", сподели Велчев.

Към този метод за стимулиране да се заплащат в точния момент локалните данъци към този момент има интерес и от други общини в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР