Вече можем да следим здравето си и през телефона. Мобилно

...
Вече можем да следим здравето си и през телефона. Мобилно
Коментари Харесай

С мобилно приложение следим пациентското си досие

Вече можем да следим здравето си и през телефона. Мобилно приложение събира цялата информация от пациентското ни досие. То също по този начин ни припомня, по кое време би трябвало да пием медикаментите си или да посетим медицински експерт.

Идеята е да можем да ревизираме електронното си здравно досие когато и да е и на всяко място - без да е нужно да сме пред компютъра. В телефона ще имаме информация за всички прегледи, през които сме минали, резултатите от проучванията, които сме си правили, както и история на лекуванията, които са ни предписвани. Ще получаваме и уведомление, в случай че някой доктор или фармацевт попълня данни в досието ни - по този начин съгласно здравните управляващи ще се пречупят редица порочни практики, като да вземем за пример мним банкет в болница.

Мобилното приложение е гратис за всички. След изтеглянето му е нужно еднократно сдвояване посредством QR код с персоналното ни пациентско досие, налично в уеб страницата на Националната здравноинформационна система. Според основателите му приложението е първото в България, което сплотява всички данни за пациентите на национално равнище и едно от най-иновативните в Европа.

 
„ По отношение на задължението лекарят да вкарва данни в досието - той е безусловно задължен да го направи, тъй като няма да му бъде заплатен прегледът, тъй като има контракт с НЗОК. За останалите лекари, които нямат контракт с НЗОК, самият пациент би трябвало да изисква в досието да му бъде въведен прегледът “, изясни министър Асен Меджидиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР