Вече много по-свободно се говори против Путин и ръководството на

...
Вече много по-свободно се говори против Путин и ръководството на
Коментари Харесай

Журналист надникна в кухнята на Кремъл, какво остави там Пригожин

Вече доста по-свободно се приказва срещу Путин и управлението на министерството на защитата. Това е невиждана обстановка в Русия, която демонстрира разлюляване на устоите на Кремъл. Путин е в доста по-слаба позиция сега. Тези констатации направи пред бТВ журналистът Христо Грозев.

По думите му съветският президент се намира в комплицирана обстановка след протеста на Пригожин.
-->
„ Самото обявяване на такава среща с индивида, който се е опитал да те смъкна от власт, по думите на ФСБ, и аргументи гибелта на бойци, той да не бъде задържан и да не понесе последици демонстрира Путин в доста слаба светлина. Показа, че Пригожин има доста мощни съдружници към Путин, които не му разрешават да извърши това, което даде обещание “, добави Грозев.

По думите му в Русия към този момент има „ нещо сходно на свободно слово във връзка с войната “.

„ Беше стартирано от хора, които са последователи на войната като Пригожин. В последните два дни чухме най-малко двама генерали, последният, от които Иван Попов излезе с обществено послание, в което назова управлението на съветската войска „ предатели, които са забили нож в гърба на съветските военни “, сподели още журналистът.

След протеста на „ Вагнер “ има спорна информация за това къде се намира Евгений Пригожин. По думите на Христо Грозев евентуално шефът на „ Вагнер “ лети сред Беларус и Москва.

„ Последните дни в съветските медии, в това число държавните, има серия от изявления, които от една страна нападат Пригожин за държанието му по време на опита за прелом, а въпреки това изкарват на повърхността големи суми, милиарди рубли, които той и неговата организация „ Конкорд “ са получили от държавни структури през годините, в това число в дните след преврата “, разяснява Грозев.

„ Има и други съпътстващи въпроси - къде са членовете на неговото семейство. Не можем да открием сина му – Павел Пригожин, за него имаше слух, че е бил задържан или похитен от съветските специфични служби за да се повлияе на хода на преврата “, сподели журналистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР