Вече има срок, след който може да отпадне вариантът да

...
Вече има срок, след който може да отпадне вариантът да
Коментари Харесай

МО вече допуска и ремонт на МиГ-овете вместо заместващи самолети

Вече има период, след който може да отпадне разновидността да се търсят заместващи изтребители за Военновъздушни сили. От Министерството на защитата към този момент позволяват и ремонт на МиГ-овете, с цел да бъде покрита потребността на страната ни от изтребителите до идването на първите Ф-16.

До 15-ти февруари Димитър Стоянов чака предложения от Швеция, Франция и Израел за заместващи самолети. Вариантът беше посочен, откакто стана ясно, че новите Ф-16 няма да дойдат до 2025-а година, а тази година би трябвало да е последната за потребление на МиГ-овете:

" Определено мога да кажа, че сме закъснели. Работим и за обезпечаване на летателната активност за МиГ-29. Имаме и още три варианти, по които работим сега. Срещали сме се с имотни организации, с представители на други страни вероятно да ни окажат помощ и подпомагане с нужните най-много авиационни мотори, с цел да може да се опитаме да удължим употребата на самолетите МиГ-29 ".

Димитър Стоянов сподели, че към този момент Франция, Швеция и Израел не са дали информация за разновидността " заместващи изтребители ", само че пред разновидността даже и в тези условия стои друго неизпълнено изискване - съществуването на парламент, който да го утвърди: " Каквато и да бъде, да бъде единствено за тренинг на летателния състав, ще бъде отново над 100 милиона. Това значи наложително да мине през Народното събрание ".

Полша може да даде единствено два мотора за МиГ-29, разгласи министърът. Единият е в положително положение, само че другият би трябвало да бъде тестван в допълнение. Министърът увери, че ремонтът на военното летище " Граф Игнатиево " върви. Въпреки че е със забавяне от две години. Няколко компании ще получат искане за даване на оферта за новите 3D радари. Два за близко и пет за далечно разкриване. От предоставена информация цената по плана за бойни машини на пехотата е станало ясно, че цената може да доближи над два милиарда лв.. Припомням – все още има доста остаряло решение на Народното събрание от преди години цената да е до 1,4 милиарда. Но и тогава двете класирали се компании не стигнаха до контракти, тъй като предложиха доста над тази цена за плана. Сега ще се желае информация от 6 или 7 компании.

Министър Димитър Стоянов още веднъж напомни запасите си по решението на Народното събрание, което го задължи държавното управление да изготви всеобхватна стратегия за рационализация. Като редом отхвърли импортираната преди този момент за утвърждение на депутатите.

И друга тематика – за това за какво Министерски съвет изиска от Конституционен съд тълкувателно решение дали в спокойно време може да се образоват запасните военни. Причината е смяна на военното обмисляне в НАТО и България. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов изясни:

" Промениха се условията към отбранителните ни дарба ".

Министър Стоянов предизвести, че в случай че не се обезпечи ремонт на МиГ-29 или заместващи самолети, ще се наложи съюзна страна да поеме защитата на небето ни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР