Вече има избран изпълнител, който да се ангажира с укрепването

...
Вече има избран изпълнител, който да се ангажира с укрепването
Коментари Харесай

До края на годината укрепват рушащата се централната кула на Римски терми във Варна

Вече има определен реализатор, който да се ангажира с укрепването на централната кула на Римските терми във Варна. Това сподели за Moreto.net шефът на Регионалния исторически музей Игор Лазаренко.

Обектът към този момент от години е в плачевно положение и заплашва посетителите. От РИМ отправяха няколко пъти молба към Общински съвет и Община Варна за разпределяне на средства за спешно консервационни действия. До същинското разпределяне на средства обаче минаха към две години. Отделените средства са 90 хиляди лв..

Очакванията са ремонтът да се случи до края на годината. Ще бъдат укрепени сводове и арки, тъй че да спре рухването на материали и мазилка и регионът към кулата да стане безвреден. От дълго време прекосяването край нея е лимитирано поради риск от произшествия.

Лазаренко разяснява, че са голям брой местата в Римски терми, с изключение на кулата, които се нуждаят от грижа и подсилване, само че средства за тях няма. Комбинираната благосъстоятелност върху парцела сред музея, страната и частни лица, прави невероятно създаването на планове и кандидатстването за финансирането им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР