Вече е ясно - готвената визита на премиера Николай Денков

...
Вече е ясно - готвената визита на премиера Николай Денков
Коментари Харесай

Вместо в САЩ, Денков заминава за среща с Рюте

Вече е ясно - готвената аудиенция на премиера Николай Денков в Съединени американски щати, за която водачът на ГЕРБ приказва в отрицателен подтекст предходната седмица, няма да се реализира. Премиерът обаче отпътува за Хага - за среща с нидерландския си сътрудник Марк Рюте.

Това се схваща от прессъобщение от Министерския съвет.

" В четвъртък, 8 февруари акад. Денков ще се срещне с премиера на Нидерландия Марк Рюте. Двамата държавни ръководители ще обсъдят въпроси от двустранен интерес и от европейския дневен ред, в това число тематики, свързани със сигурността в Европейския съюз. Във фокуса на диалога ще бъдат и основни цели за България като влизането в сухопътен Шенген тази година и участието на страната ни в еврозоната от 1 януари 2025 година " - показват от Министерски съвет.

Както е известно, преди седмица се появи неофициална информация за планувана аудиенция на премиера в Щатите, като задачата е била среща в случай че не напряко с президента Джо Байдън, то с държавния секретар Антъни Блинкен, планувана за тази седмица. От Министерски съвет не са разгласявали сходна аудиенция. Практиката е да се оповестява авансово.

Въпреки това Борисов се ядоса какви разноски ще има по воаяжа - без да има срещи на високо ниво, а имагинерната аудиенция бе обвързана с обстоятелството, че " Продължаваме промяната " е сключила контракт за 100 000 $ с американска лобистка компания.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР