Вече е в сила единното зарядно устройство за територията на

...
Вече е в сила единното зарядно устройство за територията на
Коментари Харесай

Универсалното зарядно в ЕС вече е факт и ще доведе до спестяването на 11 000 тона отпадъци

Вече е в действие единното зарядно устройство за територията на Европейски Съюз. Това заяви с пост във Фейсбук някогашният министър по европейските въпроси Гергана Паси. Припомняме, че тя, дружно със брачна половинка си Соломон Паси, беше измежду основателите за въвеждането на универсалното зарядно.

" След 2 години всички смарт телефони, в това число на Apple, на територия от почти 4,5 млн. кв. км в Европейски Съюз, ще се оферират с единно UCB-С зарядно. След 4 години, от 28 декември 2026 година, всички преносими компютри ще бъдат също с универсално зарядно ", написа Паси.

Според нея формалните проучвания демонстрират, че ще бъдат спестени 11 000 тона електронни боклуци годишно единствено от първата стъпка.

Новите правила се ползват за доста разнообразни портативни устройства, включително мобилни телефони, таблети и четци, цифрови фотоапарати и конзоли за видеоигри, слушалки, безжични слушалки и портативни високоговорители, безжични мишки и клавиатури, портативни навигационни системи.

През 2020 година потребителите в Европейски Съюз са закупили почти 420 милиона електронни устройства и имат приблизително 3 зарядни устройства за зареждане на тези електронни устройства, от които постоянно употребяват 2.

Въпреки това 38% от потребителите оповестяват, че са срещали проблеми със зареждането на своите устройства заради липса на съвместимо зарядно устройство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР