Вече е достъпно приложение за подаване на сигнали от граждани

...
Вече е достъпно приложение за подаване на сигнали от граждани
Коментари Харесай

Достъпно е приложение за подаване на сигнали за незаконни дейности в горите



Вече е налично приложение за подаване на сигнали от жители по отношение на подозрения за противозаконни действия в горите. То е 

„ Безусловно имам вяра, че всички политики, политици, всичко, което се случва в страната следва нагласите  - публичните и желанията на всички нас - на хората и на обществото. Ако ние като общество развием дотам непоносимост към закононарушенията, към аморалните дейности в горите, към несъразмерните сечи, уверен съм, че рано или късно всички политики и всички закони и способи за ефикасен надзор те ще последват това общество “, сподели за БНР Никола Рахнев от „ Защити гората “.

По думите му „ Защити гората “ съставлява елементарно решение, с което всеки човек с мобилен  телефон в ръка се трансформира в единица, която може да управлява всичко протичащо се в горите  в България.

Например виждате някъде сеч, описали сме коя сеч е законна и коя е противозаконна,  има доста лесни белези, по които може да се разпознае, можете да ги видите на zashtiti.gorata.bg . Снимате с телефона си, подавате сигнал, в случай че имате подозрения за такива. Този сигнал отива непосредствено в Изпълнителната организация по горите. Разглежда се в доста къси периоди и получавате отговор, който се разгласява на страницата и по този метод и в приложението, и всеки човек може да види всички сигнали “, добави в предаването „ Закуска на тревата “.

Приложението е основано взаимно с Изпълнителната организация по горите и организацията Гората.бг.

„ Всички сигнали се ревизират от Изпълнителната организация по горите, която има построена система за надзор, която е и законово регламентирана “.
Повче можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР