Вече десети ден държавата е жертва на операция „Отвличане на

...
Вече десети ден държавата е жертва на операция „Отвличане на
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Ако нещо ще ни спаси, това е само барселонският вирус

Вече десети ден страната е жертва на интервенция „ Отвличане на вниманието “, дирижирана от премиера и силовия вицепремиер. Борисов и Каракачанов започнаха обезверената стъпка, с цел да покрият с димна завеса два свои гряха, които могат вечно да ги детронират и ги настанят задълго в Софийския централен затвор.

Испанската прокуратура публично проверява българския министър председател и бизнескръговете му от Банкя за замък в Барселона, приютил ненадейно забогатяла българка с неразбираем генезис на офшорните милиони. И в случай че родните прокурори още не са разпитали Борисов и компания, испанските им сътрудници към този момент са привикали Пепеляшка и татко й.

Българската прокуратура пък е подгонила бизнесобръчите на Вътрешна македонска революционна организация и в ареста са освен екоминистър и шеф на държавна организация, само че и висши апаратчици от партийната централа на „ Пиротска “. Въпрос на време е вицепремиерът да посети Специализираната прокуратура. Поради което Каракачанов ненадейно укроти гневния си възторг против Гешев и почна бутафорни полети с боен хеликоптер над българо-турската граница. За да откри, че нито един мигрант не напира да нахлуе в Майка България.

Ако Каракачанов е презрян в героичните си полети над Великата китайска стена, Борисов е по-изкусен магьосник. Утре той ще кацне на килимчето на Ердоган, с цел да го играе европейски умиротворител и по този начин да разсея мрачните барселонски облаци над премиерската си глава. Тя може да е галена от три папи, само че и Ватиканската благословия има отминалост, изключително в случай че погаленият е погазил Божията заповед „ НЕ КРАДИ “. А испанците са ревностни католици. Неслучайно Светата испанска инквизиция прати най-вече еретици на кладата.

Премиерската нервност с китайския вирус пък е христоматиен образец за класическо интензивно мероприятие (АМ) на властта за похищение на вниманието от барселонския вирус. Борисов май е минал освен през Пожарникарския факултет на Академията на Министерство на вътрешните работи, само че и през ДС-факултета, където е взел с „ отличен “ изпита по Автомагистрала.

Едно не е ясно от премиерската концепция за незабавна среща на върха в София, на която Борисов ще играе началник на Организация на обединените нации: Защо досега нито Еврокомисията и нито един европремиер не го поддържаха, а в това време стремително утвърдиха апела на гръцкия външен министър за такава среща?

Защото на всички е ясно: Не България, а Гърция е застрашена от нова мигрантска вълна! Не София, а Атина би трябвало да е основател на среща на върха!

Борисов направи дипломатически гаф като индиректно поддържа бойните дейности на Турция в Сирия, изказвайки съболезнования за починалите на сирийска земя турски бойци. По каноните на интернационалното право Турция е агресор, а Сирия е жертва. Поради което Европейски Съюз и Съединени американски щати не подвигнаха зелен картон за нашествието на Ердоган в Сирия.

Нашият министър председател не за първи път адвокатства на Ердоган като слон в стъкларски магазин. На последната среща на върха в Брюксел Борисов жестоко сподели на Гърция сама да се оправя с Турция по противоречивия въпрос за залежите от петрол и газ към Кипър. По тази ориенталска логичност не Атина, а Анкара е член на Европейски Съюз, не Мицотакис, а Ердоган е европеец.

Операция „ Отвличане на вниманието “ е в разгара си и печеливши са затъналите в грехове Борисов и Каракачанов. Губещи са правото и справедливостта. Но за българите това не е проблем, щото тук нямаме нито едното, нито другото.

Ако нещо ще ни избави, това е единствено барселонският вирус.

Журналистът Велизар Енчев, Facebook
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР