Вече час около 30 автомобила с българи, тръгнали към Скопие

...
Вече час около 30 автомобила с българи, тръгнали към Скопие
Коментари Харесай

151 години от рождението на Гоце Делчев: Българи не могат да преминат границата за Скопие

Вече час към 30 автомобила с българи, тръгнали към Скопие за честванията на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев, не могат да преминат граничен пункт Деве хълм и да влязат в Република Северна Македония.

Хората стоят в буферната зона сред пункт Гюешево и Деве хълм и чакат инспекция от северномакедонските гранични управляващи. Казано им е, че има проблем в системата и се постанова да изчакат на място.

Днес се навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев - популярен български бунтовник и идеолог на битките за освобождението на Македония и Одринско.

Заради напрежението сред България и РСМ през последните месеци, управляващите в Скопие са основали организация делегациите на ръководещите в Скопие, опозицията и пристигналите от България да положат венци пред революционера без да се засичат.

Малко след 10 часа главата на МПЦ архиепископ Стефан отслужи панихида в наличието на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, министър председателят Димитър Ковачевски и членове на държавното управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР