Вече близо седмица два християнски града в Сирия са обект

...
Вече близо седмица два християнски града в Сирия са обект
Коментари Харесай

Терористи атакуват цивилни в сирийски градове, убиват и деца

Вече близо седмица два християнски града в Сирия са обект на офанзиви от терористични организации. Става въпрос за градовете Махарде и Скелбие, в северозападната част на Хама, заяви сирийската организация SANA.
Нападенията са осъществени от терористичната формация Джейш ал-Изза. Тази група е публично финансирана (или най-малко беше) от Съединени американски щати.
Това е следващо нарушаване на съглашението за ненападание от страна на терористите, които са ситуирани в южната провинция Идлеб.
Освен убийствата на цивилни жители, в това число и деца, задачата на терористите е била и електрическа централа, която се намира на територията на Махарде.

Militants bombarded Shizar, Mahrda thermal power plant and Sifsafiyeh village, NW Hama. SAA responded with MLRS and artillery.

Artillery aimed at TIP and HTS locations in Jabal al-Akrad #Lattakia
— Bosni (@Bosni94) 23 февруари 2019 година
Сериозни материални вреди са нанесени върху парцели в село Ал-Сафсафия, намиращо в покрайнините на Махарде. Правителствените сили са отвърнали на огъня, само че нападенията не престават.

Междувременно сирийският президент Башар Асад посети през вчерашния ден Техеран, където се срещна с иранския висш лидер Али Хаменей, с президента Хасан Рохани и други управителни фактори в страната.
Целта на визитата е била да бъде разисквано плануваното евакуиране на Съединени американски щати от Сирия и напъните на Турция за основаване на буферна зона в Северна Сирия, оповестиха сирийски държавни медии, представени от Associated Press.
Това е първата аудиенция на Асад в Иран от началото на сирийския спор през 2011 година Оттогава сирийският президент е правил единствено две визити в чужбина, и двете в Русия.
Сирийската държавна телевизия излъчи фрагменти от срещите на Асад с Хаменей и Рохани и цитира Асад, който благодари „ на управлението и народа на Ислямската република за всичко, което са дали на Сирия през войната “.

Syria`s Assad meeting with Iran`s Khamenei in Tehran, earlier today: pic.twitter.com/kFpFTFIDOg
— Hadi Nili (@HadiNili) 25 февруари 2019 година
Срещите бяха оповестени едвам вечерта, отбелязва организация Франс прес. От оповестена от канцеларията на Хаменей фотография излиза наяве, че на срещата му с Асад е участвал и военачалник Касем Солеймани, командващ на Бригадите „ Кудс “, които извършват интервенциите в чужбина на Корпуса на гвардейците на революцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР