Вече бившият областен управител на Пловдив с отчет за извършенето

...
Вече бившият областен управител на Пловдив с отчет за извършенето
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив се отчете

Вече някогашният регионален шеф на Пловдив с доклад за извършенето от него през последните 7 месеца.

Зная, че можеше да свършим още доста. Можеше и по-добре. Но аз, на първо място, не изневерих на себе си, на политиките, в които имам вяра, и на правилата и полезностите, които изповядвам. Длъжен съм и пред себе си, и пред вас да дам доклад за свършеното през последните 7 месеца, до момента в който заемах поста регионален шеф.

1. Електронизирахме администрацията.

Електронизирахме администрацията. Всеки един документ, за който законът разрешава, към този момент се движи по електронен път. Без хартия, без администрация. Това докара до отчетност, проследимост и бистрота. Не загърбихме и желанието на жителите, които желаят да получават своите документи на хартия, като бяхме гъвкави във всяка една обстановка.

2. Покачихме успеваемостта на работа.

Съкратихме 15 % от администрацията и повишихме възнагражденията. По този метод натовареността на администрацията се увеличи, а с това и нейната успеваемост на работа. Всичко това сторихме, без Министерският съвет да отпуска повече средства от парите на българския поданик, като бюджетът на Областна администрация Пловдив не се усили.

3. Зелената сила не е научна фантастика за милионери, а практично решение и пести пари на данъкоплатците.

Изработихме план за слънчева централа за лични потребности на покрива на Областната администрация Пловдив. Това пространство има капацитет, а до през днешния ден стои изцяло неизползвано. По този метод още в границите на тази година ще можем действително да спестим пари на българския поданик, защото сметките за електрическа енергия ще намалеят минимум на половина. Вярвам, че още наесен този план може да бъде удължен и изпълнен до край. Изработихме плана за фотоволтаичната централа, дружно с две безвъзмездни зарядни станции. Една за жителите на бул. " 6-ти Септември “ и една в подземния паркинг на постройката на Областната администрация на Пловдив.

4. Отговорихме на над 210 сигнала.

За миналите 7 месеца обработихме над 210 сигнала на жители към Областната администрация Пловдив. За всеки един сигнал, без изключение, следяхме напредъка му, информирахме сигналоподателя и търсехме решение на съответния проблем. Тези сигнали, които не бяха в нашата компетентност, препращахме на съответните институции и ги държахме виновни по тази причина да бъдат решени съответните проблеми.

5. Спечелихме дълго водени борби.

Имаше и съществени, и дълговременни борби за село Труд, за село Белащица. Централата в Труд остава затворена. Докато институциите не се уверят, че предписанията на РИОСВ-Пловдив за запазване на околната среда не са изпълнени до дъно, централата в село Труд няма да проработи. Помогнахме и на жителите от село Белащица, които дълги години стачкуват против кариерите над селото. Правителството не удължи концесионните контракти.

6. Вратите на Областната администрация бяха необятно отворени за всеки.

Няма нито един жител, без изключение, на който да съм отказал среща. Няма нито един проблем, който да е останал нечут, а и неотложно по-късно да не са подхванати дейности за разрешаването му. Вратите на Областната администрация Пловдив и на регионалния шеф бяха отворени когато и да е, всеки ден, за всеки жител.

7. Ангажимент за правда.

Изпълних уговорката си за правда, който поех, когато встъпих в служба. Не позволих да мине нито едно нелегално решение на Общинския съвет на Пловдив или на някой от общинските препоръки в региона.

8. 81 млн. лв. за общините в региона.

Област Пловдив получи рекордна сума за финансиране на планове. Общините в Пловдивска област ще могат да разчитат на 81 млн. лв. за свои пътни и ВиК планове, обезпечени от държавното управление.

- 18 млн. лв. за Голямоконарско шосе в Община Пловдив;

- 11 млн. лв. за ВиК и пътища за Община Съединение

- 9 млн. лв. за пътя Карлово-Песнопой;

- 6,5 млн. лв. за ремонт на пътя до Джурково и Дряново в Община Лъки.

- 4,4 млн. лв. за реорганизация на ВиК системите и пътните настилки за Община Карлово;

- 4,4 млн. лв. за пътя Пловдив – Крислово – Калековец;

- 4 млн. лв. за нова канализация за селата Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан;

- 3,7 млн. лв. за водопроводната мрежа на селата Белащица и Марково;

- 3 млн. лв. за частична рехабилитация на пътя Маноле-Белозем- Шишманци – Раковски;

- 2,5 млн. лв. за ремонт на пътя Стряма – Момино село – Борец и Върбен в Община Брезово;

- 2,3 млн. лв.. за реорганизация на водопроводната мрежа в Стамболийски по улици " Васил Левски ", " Кочо Честименски " и още няколко улици;

- 2,2 млн. лв. за реорганизация на питеен тръбопровод в Община Хисаря.

- 1,65 млн. лв. за рехабилитация на съществуващата водопроводна мрежа на село Цар Калоян в Община Куклен.

- 1,2 млн. лв. за ВиК мрежа на новия квартал " Баделема " в Община Асеновград.

- 610 000 лв. за замяна на действителен махленски тръбопровод по три улици в Калояново.

- 250 хиляди лв. за ВиК мрежата на село Бенковски в Община Марица;

9. Не подцених работата с общините.

Работих с всички кметове на общини на територията на региона, без значение от партийния им симптом. Това би трябвало да е по този начин – тъй като те са определени от хората. Няма община, която да не е получила подпомагане, което зависи от регионалния шеф. Няма кмет на обитаемо място, който при спор да е потърсил мен, и той да не е получил поддръжка. Няма нито една задача на община, на кмет на обитаемо място, на кмет на община, която да е била захвърлена настрана.

10. Летище Пловдив.

Бе позволен казусът с превоза до летище Пловдив. Когато встъпих в служба, тази услуга липсваше. Днес тя действа.

11. Бизнесът би трябвало да бъде подкрепян ежедневно.

Проведох стотици срещи с бизнеса в региона. От най-големите структуроопределящи предприятия до дребни компании. С възприятие на задоволеност мога да кажа, че по-голямата част от проблемите, които бяха повдигнати пред мен, бяха позволени. Това за мен бе доста значимо, защото бизнесът е този, който движи стопанската система напред. Този, който основава работни места. Именно поради това, той би трябвало да бъде подкрепян всекидневно, ежечасово.

За мен беше на първо място чест и отговорност! Благодаря ви!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР