„Вече 3-4 дена Кулеба се върти като сираче и накрая

...
„Вече 3-4 дена Кулеба се върти като сираче и накрая
Коментари Харесай

Борисов: Оставиха Кулеба като сираче в килера и не гласуваха военна помощ за Украйна


„ Вече 3-4 дни Кулеба се върти като сираче и най-после какво споделя: „ Да, значимо е на война да има жилетки, само че, хора,нека бъдем съществени “. Той счита, че не сме съществени “ – такава е оценката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за държанието на ръководещите по време на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба у нас.

„ Министърът на външните работи е втори след премиера, тъй като прави външната политика”, акцентира още някогашният министър председател на брифинг на партията. Той упрекна депутатите, че са оставили великденската си почивка и в последния си работен ден през днешния ден не са дали своят вот въпроси като отпущането на военна помощ за Украйна.

„ Депутатите се занимаха през днешния ден с всичко друго, не и с належащото за българите и за интернационалната общност. Нещо повече той (Дмитро Кулеба – б.а.) беше в килера, коридора и не одобриха нашето искане да влезе при депутатите в зала”, сподели още Борисов.

Той попита за какво в дневния ред през днешния ден не влезе в нито едно от предложенията на партиите за военна или техническа помощ, каквато оферират от Политическа партия: „ Какво отговори Христо Иванов, който беше наименуван на безгръбначен? „ Няма да приемем следващото натикване под килима.” Как няма като одобри, господин Иванов!”

От 20 февруари до 15 април тази година България е сключила покупко-продажби за продажба на оръжия на стойност 316 млн. евро. За съпоставяне, в същия интервал предходната година износът ни е за 117 млн евро. Това обявиха още от ГЕРБ, като се позоваха на отговор на въпрос от парламентарния надзор на министър Корнелия Нинова.

„ Това са покупко-продажби на български компании с задгранични компании от Европейски Съюз. Против сме, че в Народното събрание са двулични. След нападението на Путин над Украйна. Единственият метод да бъде спрян е този”, разяснява Бойко Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР