Вдъхновяващият учител, историк и изследовател от Свиленград Димитър Гилев спечели

...
Вдъхновяващият учител, историк и изследовател от Свиленград Димитър Гилев спечели
Коментари Харесай

Учителят Димитър Гилев е Будител на годината 2022

Вдъхновяващият преподавател, историк и откривател от Свиленград Димитър Гилев завоюва вота на публиката в националната социална акция на БНР " Будител на годината 2022 ". Резултатите от гласуването бяха оповестени на тържествена гала на празничния 1 ноември, излъчена в цифровите платформи на БНР, dir.bg и actualno.com.
Победителят Димитър Гилев прикани всички българи да се пробудим и осъзнаем, че сме античен народ с история. Настоя да спрем да приказваме за България като за страна, а да осъзнаем, че тя е отечеството ни. Затова и постоянно влиза в клас с костюм от предишното, с цел да преподава достоверно, а в своята интернет платформа " Древна България " Гилев качва клипове, публикации и изявления, с които цели пробуждането на българския народ. Материалите към този момент са над 1500.
" Преподавам историята с възприятие, за нея не се приказва изсъхнало, тъй като по този начин се получава едно разпореждане на обстоятелства, което по никакъв метод не може да предизвика интерес в децата... ", показа той на тържествената гала. 29-годишният преподавател добави, че желае да научи учениците си на чест, морал, дълг, родобюлие, отечественознание.
Димитър Гилев е един от десетте финалисти в деветото издание на акцията " Будител на годината ", определени от журито - проф. Огнян Герджиков, доктор Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова, измежду стотици оферти от слушателите на БНР. Голямата премия " Аз, буки, веди - Знание " е пластика на скулптора Александър Пройнов.
Специалната премия на БНР получи проф. Мартин Вечев, визионерът на бъдещето от INSAIT, който съумя да сложи България в центъра на света със заряда, хъса и силата си.
Наградата на bTV Media Group, сътрудник на акцията, получиха двама души с големи сърца -  Силвена Христова и Красимир Ламбов, създателите на Фондация " Живот със Синдром на Даун ", които прекатурнаха визиите на българите за слънчевите деца и демонстрираха на всички, че това положение надалеч не е присъда, а предизвикателство.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР