Вдъхновени от суперхитовите сериали Викинги и Игра на тронове, стотици

...
Вдъхновени от суперхитовите сериали Викинги и Игра на тронове, стотици
Коментари Харесай

Откриха колеж за викинги в Норвегия

Вдъхновени от суперхитовите сериали Викинги и Игра на тронове, стотици искащи се записаха в новооткритата компетентност на частния лицей на норвежкия град Селюр, в която всеки може да се образова по какъв начин да бъде викинг.

Скандинавците ще имат опция да се върнат към традициите и обичаите на дедите си в идния зимен учебен срок на образователното заведение. По време на необикновените за висше образователно заведение занятия курсантите ще се учат да коват мечове, ще честват обичайните празници на викингите и даже ще вършат скотски жертвоприношения през зимата.

Градчето Селюр се намира на 150 километра северно от столицата на Норвегия – Осло. Населеното място е ситуирано на брега на Северно море и главният занаят на популацията са риболовът и обгрижването на студентите, учащи в локалния лицей. С новооткритата компетентност университетското управление се надява да подкрепи и локалната стопанска система.

В момента следим голям интерес към курса за викинги. Всеки претендент се записва по разнообразни аргументи, споделя шефът на колежа Арве Хусбю. При някои ползата към обичая на дедите ни е подбуден от нашумелите телевизионни продукции, каквито са Викинги и Игра на тронове, други просто желаят да научат знаят или са изтощени от непознатите порядки, появили се в обществото ни. Каквито и да са аргументите за това обаче, ние сме щастливи. Смятам, че изгодите са взаимни, споделя още той.

Записалите се в необикновената школа ще учат още и по какъв начин да ръководят емблематичните викингски кораби, известни и като драгхари. В курса е планувано и да се строят жилища от дърво и плява и да вършат глинени съдове. Бъдещите викинги ще усвоят и изкуството да коват и вършат ювелирни декорации.

Водещ учител на учебното заведение за викинги ще е Джепе Нордман – датчанин, който разказва себе си като викинг фен, откакто е прекарал огромна част от живота си, пробвайки се да научи допустимо най-вече за античните поданици на Скандинавия.

Може да се каже, че аз съм първият преподавател викинг. Лично аз избирам Игра на тронове, споделя Нордман, който е и фен на гореспоменатите телевизионни сериали. -

Във Викинги има прекалено много в действителност неточности, споделя още той, като шеговито предизвестява хората в Англия да внимават, че на студентите му следва пътешестване до град Йорк, като по този метод припомня средновековното опустошаване на Острова от викингските орди.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР