Вчерашното заседание на КСНС бе почти същото като КСНС преди

...
Вчерашното заседание на КСНС бе почти същото като КСНС преди
Коментари Харесай

КСНС след КСНС за армията, а на полигон ”Корен” се хвалим с баба си

Вчерашното съвещание на КСНС бе съвсем същото като КСНС преди година. И какво стана? „ За тази 1 година какви са измененията – армията понижа с близо 1000 индивида, техниката остаря с една година “, съобщи президентът Румен Радев след края му. А в това време на полигон ”Корен” показаха ”гордостта на българската армия” - артилерийската установка ”Гвоздика”, получена през 1977 година Похвалихме се с баба си.

Прав е някогашният министър на защитата Бойко Ноев, че Консултативния съвет по национална сигурност при президента се изпразни от наличие. КСНС по сигурността имаше и при предходните президенти. Няколко по тази тематика към този момент са и при Радев. И нищо не мърда. Армията пък напряко си е куха, тъжна и небоеспособна, въпреси напъните на някои да споделят, че може да извършва конституционните си отговорности по защитата на страната. Вятър! Нищо не може. Пък и ГЕРБ няма да разрешат на презинта Румен Радев да направи нещо за войската, тъй като плюсът ще се написа на него, а това ще е минус за гербаджиите. Докато Бойко и съдружните им добавки са на власт, това няма по какъв начин да стане. Ще клатят глави на единодушие с Радевите приказки на КСНС, а след това ще чакаме кукуво лято нови самолети, нови бронирани машини и нови кораби. Ще има и нови обещания от Бойко Борисов и военния министър Каракачанов, който ще се оправдава с премиера.

Обединихме се към мнението, че са нужни неотложни ограничения, гарантиращи повишение на отбранителните качества посредством ускорение на процесите на рационализация, поддръжка на наличната техника и обезпечаване на бойната подготовка. Изграждането на качества значи ясна и дълготрайна политика във връзка с хората в защитата, съобщи президентът.

А на " Корен " ръкопляскахме на " Гвоздика ", която един другар полковник от Българска народна армия приел на въоръжение в армията преди цели 41 години. Щурмуваме с МТЛБ, които също не си знаят годините. И не изпълняваме решенията на НАТО, като негов член от 2004 година, бюджетът ни за армията да приближи два % от вътрешния артикул.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР