Вчерашното слово на руския лидер Владимир Путин пред дискусионния клуб

...
Вчерашното слово на руския лидер Владимир Путин пред дискусионния клуб
Коментари Харесай

Владимир Путин: Западните компании мечтаят да се върнат в Русия

Вчерашното слово на съветския водач Владимир Путин пред дискусионния клуб “Валдай ” в действителност е поръчка на Русия за присъединяване във образуването на нов, почтен, основан на правото и справедливостта международен ред, декларира пред съветския в. “Известия ” Константин Косачов, зам.-председател на горната парламентарна камара. 

В риториката на Путин по отношение на Запада липсва нападателен съставен елемент, по тази причина пък има детайли на отчаяние, страдание и наказание, написа в същия брой политологът Тамара Гузенкова. По думите й в този подтекст “специалната военна интервенция ” на Москва в Украйна “има тип на наложена по насила реакция на провокациите, произлизащи от антируската политика на Запада ”.

Путин съобщи, че Русия няма желание да стане нов хегемон, не желае световна власт – тя отстоява правото си да се развива свободно, акцентира “Росийская газета ”. Държавният глава означи неправилната политика на Запада, ориентирана “наникъде ”, прибавя московският официоз.

Днешната обстановка в Украйна, акцентира през вчерашния ден Путин, също е дело не на Русия, а на Запада, пише  съветското издание “Труд ”.

“Президентът на Русия наподобява е склонен, че неговата война ще се води с целия свят ”, обобщи “Комерсант ”. Според вестника прочее Путин “е склонен да влезе в историята като някой различен, само че не и като индивида, натиснал аленото копче ” за нуклеарна офанзива.

Осем месеца откакто атакува Украйна, Путин се опита да изясни дейностите си, само че от самото начало заклеймяваше Запада и Украйна с обичайните клишета от своята агитация, написа киевското издание “Кореспондент ”.

“Руският деспот призна загубите от войната, която самичък стартира, само че по думите му и тези загуби са били направени  в името на богатството на Русия и на нейното бъдеще ”, показва вестникът. Ползата съгласно него е, че съветската стопанска система и бизнесът, зависещи по-рано от западните сътрудници на Москва, в този момент ще би трябвало да се научат да работят независимо. А западните компании, твърди той, мечтаят да се върнат в страната, която напуснаха в символ на митинг против войната.

Реалността обаче е, че за осемте месеца след нашествието прекомерно огромни интернационалните компании се изтеглиха от Русия, Брутният вътрешен продукт на страната се срина и скочи инфлацията. Централната банка наложи ограничавания и прикани за подготовка към преустрояване на стопанската система.

Същевременно Путин отхвърли обществено да признае, че военната мощност на Украйна е била подценена, при все това се канеше “за три дни да превземе Киев ”, припомня “Кореспондент ”. Той отхвърляше да признае и “стремителното оттегляне на съветската войска от Харковска област и предстоящото нахлуване на украинските военни против Херсон ”. Голяма част от територията на Херсонска област към този момент е върната под украински надзор, акцентира списанието.

Путин съобщи, че не вижда никакъв политически смисъл в нуклеарен удар по Украйна. Руският деспот твърди, че Русия сякаш “никога не е говорила за приложимост на нуклеарни оръжия ”, а той постоянно единствено е реагирал на думите на западни политици. Всъщност обаче Путин нееднократно е заплашвал преди с потребление на нуклеарни оръжия, говорейки за войната с Украйна. Освен това той сложи нуклеарните сили на Русия в специфичен режим, напомня украинското онлайн издание “Цензор ”.

Путин сподели, че бойните загуби на украинските въоръжени сили надвишават на моменти седем до 10 пъти тези на Русия и добави, че на украинските водачи “никак не им е жалост за хората ”. Но по данни на украинския Генерален щаб общите загуби на съветската окупационна войска от началото на войната доближават 69 220 души, написа украинският портал “Обозревател ”.

Владимир Путин все по този начин отхвърля концепцията за суверенитет на Украйна, заради което е невероятно да стартират съществени договаряния за прекъсване на войната. Това се споделя в отчет на вашингтонския Институт за проучване на войната, показва на уеб страницата си украинската телевизия ТСН.

“След разбор на словото на съветския деспот пред “Валдай ” специалисти на Института стигнаха до извода, че Путин към момента цели да унищожи украинската страна и да изличи понятието украински народ. Това демонстрират по-специално непрекъснатите му изказвания, че Украйна и Русия са обединен народ, разграничен на разнообразни страни от историческите условия ”, се споделя в обявата.

“Тези изказвания, съчетани с доста от дейностите на Русия, би трябвало да провокират съществени размишления по въпроса, че войната на Русия против Украйна съставлява геноцид, защото геноцидът се дефинира юридически като дейности, осъществени с желание да бъде унищожена, напълно или отчасти, дадена национална, етническа, расова или религиозна група ”, оповестява Институтът за проучване на войната, представен от ТСН.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР