Вчера за публикуван доклад на Amnesty International, с който неправителствената

...
Вчера за публикуван доклад на Amnesty International, с който неправителствената
Коментари Харесай

Amnesty изкривява реалността в злонамерен антиизраелски доклад

Вчера за оповестен отчет на Amnesty International, с който неправителствената организация упреква Израел в интернационалното закононарушение апартейд. Докладът съдържа информация за израелско-палестинския спор.

Позиция на Н. Пр. Йорам Елрон, Посланик на Държавата Израел в България:

Преди няколко дни отбелязахме Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста. В едно от изявленията си по този мотив заявих, че антисемитизмът продължава да се популяризира, че това е хронично заболяване, против което към момента не е открита ваксина.

Съвсем скоро по-късно получихме удостоверение, че това изказване, за жалост, е истина.

Докладът, оповестен от Amnesty International, потвърждава, че антисемитизмът е неизменима част от днешната действителност.

По думите на министъра на външните работи Яир Лапид: " Не обичам да употребявам аргумента, че в случай че Израел не беше еврейска страна, никой в Amnesty не би посмял да го дискредитира, само че в този случай няма друго пояснение ".

Израел изрично отхвърля всички подправени, пристрастни голословни изказвания, които се появяват в отчета на Amnesty. Този неприличен отчет показва изцяло изкривена картина на Израел. Той рециклира неистини, непоследователни и голословни изказвания, чиито първоизточник са добре познати антиизраелски организации. Неговият екстремистки език и изкривяването на историческия подтекст имат за цел да демонизират Израел непременно, да го делегитимират и да налеят масло в огъня на антисемитизма.

Израел е мощна и витална народна власт, която подсигурява на всички свои жители равни права, без значение от вяра, етническа принадлежност или други фактори. Сравняването на Израел с печално известния расистки режим на апартейд в Южна Африка може да е подбудено само от чиста ненавист. Твърдението на Amnesty, че Израел се основава на дискриминация сред евреи и араби, е просто безпричинно деформиране на действителността.

Израелските араби имат идентични свободи и права както другите жители и вземат участие пълноценно в израелското общество и демократичния живот. Техните партии са показани освен в Кнесета, само че и в настоящето държавно управление. Арабските дами в Израел са най-независимите, финансово сполучливи и професионално осъществени в целия Близък изток.

Израел ще продължи да предизвиква полезностите на демокрацията и приобщаването, в чиято светлина е основан и продължава да съществува.

Докладът на Amnesty способства за разпространяването на ненавист, стандарти и подстрекаване против Израел и израелците. Той е неоснователен, едностранен и се характеризира с надълбоко проблематична и изпълнена с ненавист настройка. Въпросният отчет поражда антисемитизъм и ненавист към Израел и може да бъде охарактеризиран като клюка.

Amnesty, която в миналото беше уважавана, през днешния ден се е трансформирала в просто още една радикална организация, чиято единствена цел е изцяло да изопачи същинската същина на Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР