Вчера Йордан Лечков заяви, че националният отбор на България домакинства

...
Вчера Йордан Лечков заяви, че националният отбор на България домакинства
Коментари Харесай

Могат ли да се играят големи европейски мачове на “Васил Левски”? Ето какво казаха от НСБ

Вчера Йордан Лечков съобщи, че националният тим на България семейства в Разград, тъй като стадион “Васил Левски ” не дава отговор на условията на УЕФА. Съоръжението в Борисовата градина се стопанисва от Национална спортна база. Ето по какъв начин дадоха отговор те на питане на Sportal.bg да разясняват проблема:

" Във връзка със питане на Вашия информативен уебсайт - „ Спортал “, Ви уверяваме, че Национална спортна база (НСБ) ЕАД поставя всички нужни старания, съгласно финансовите си благоприятни условия, с цел да поддържа Националния стадион „ Васил Левски “ в положение за осъществяване на футболни срещи според условията на УЕФА.

За провеждането на интернационалните спортни мероприятия Националният стадион предстои на лицензиране всяка година като разрешението за това се издава от Софийската регионална администрация. Действащото позволение за потреблението на Националния стадион за провеждането на интернационалните спортни мероприятия за интервал от една година е издадено на 2 август 2022 година от регионалния шеф на София. Съгласно тази заповед, на процедура, стадионът е лицензиран за провеждането на интернационалните футболни срещи до 1 август 2023 година

Що се отнася до положението на осветлението на Националния стадион, то последният сертификационен акт е публикуван на 17 януари 2023 година Съгласно този документ - „ Протокол за надзор на изкуствена осветеност “, Националният стадион „ Васил Левски “ покрива условията и нормите на УЕФА за съответстващата му категория игрища. Фирмата, направила сертификацията на осветлението на спортното оборудване, е с настояща акредитация за осъществяването на тази активност в Изпълнителна организация “Българска работа за акредитация ”.

Ръководството на НСБ ЕАД, както и управлението на Националния стадион, нямат директна връзка с УЕФА по отношение на условията на европейската футболна централа. Тази институционална връзка е в компетенциите на Българския футболен съюз, на който НСБ ЕАД дава настоящите сертификационни документи на стадиона, както и попълнени въпросници за настоящото положение на оборудванията. В НСБ ЕАД не е постъпвала публична информация, че Националният стадион „ Васил Левски “ не дава отговор на условията на УЕФА за осъществяване на футболни срещи. "

С почитание:
НСБ ЕАД

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР