Вчера в 21.50 ч. на кръстовището пред СУ при наличието

...
Вчера в 21.50 ч. на кръстовището пред СУ при наличието
Коментари Харесай

СДВР скочи на протестиращите: Държаха се недостойно снощи


Вчера в 21.50 ч. на кръстовището пред СУ при съществуването на 7-8 души протестиращи, които бяха блокирали придвижването, взехме решение да приказваме с тях да освободят кръстовището, с цел да може хората да се приберат по домовете си гладко. След тази наша акция митингът на кръстовището беше преустановен.

Това заяви на ексклузивен брифинг Тони Тодоров, зам. – шеф на отдел “Охранителна полиция ” в Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи БГНЕС.

„ Пускайки придвижването, в кръстовището пред Университета се озова автомобил, който беше обкръжен от присъстващите хора, които прииждаха даже от тротоара. Движението на кръстовището беше освободено.

При тази обстановка породи случай, при който лидерът реши да даде заден, с цел да напусне кръстовището без никакви искания. Чу се зов, момче от протестиращите заяви, че автомобилът е минал през крайници му. Започна словесна битка сред лидера, протестиращите и сред нас, може да се каже, че породи напрежение. Пострадалият беше закаран и прегледан в ИСУЛ, а лидерът беше тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта. Тестовете бяха негативни.

Всичко това продължи до 01.15 ч., като през цялото това време водихме разговор с хората да пуснат автомобила, като молихме и очевидци на случката да дойдат в Първо РПУ. Уви, очевидци на случката по този начин и не се появиха. На място не беше открито нарушаване от страна на лидера.

В момента се преглеждат камери, с цел да бъде открито има ли нарушаване.

По автомобила бяха хвърляни кенчета от бира, тиня, и други предмети. Това държание е неприлично, заключи Тодоров.

От Столична дирекция на вътрешните работи приканиха в случай че митингът тази вечер има уредници, да се срещнат с полицията, с цел да се уговори методът на провеждането му. До момента нито един от митингите не е извършен с съобщение “, акцентира Тодоров.

Той увери, че имат подготвеност да реагират на всяка обстановка и посочи, че от първия ден са очевидци на гражданско непокорство.
“Гражданско непокорство е очевиден отвод от послушание на дадени закони и правила в страната. Важно е да подчертае, че при тези обстановки не би трябвало да се употребява физическо принуждение ”, сподели още ток. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР