Вчера в 12:00 ч. депутати от Възраждане са провели среща

...
Вчера в 12:00 ч. депутати от Възраждане са провели среща
Коментари Харесай

Възраждане поискаха прекратяване на техническата подготовка за членство в Еврозоната

Вчера в 12:00 ч. депутати от " Възраждане " са провели среща с шефа на Българска народна банка Димитър Радев и специалисти от екипа му по въпроса за Еврозоната. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Деян Николов, съобщи кореспондент на " Фокус "

Те са се поинтересували от тематиката с разбора от изгодите и вредите за участие на страната ни в Еврозоната. " На процедура към този момент няма решение на Народно събрание, тъй като то бе годно до 1 януари 2024 година От днешна дата всевъзможни стъпки в тази посока са без да пита от страна на МФ, Българска народна банка и служебното държавно управление. Влизането на България не е положително за нас като парична политика ", е изводът на Николов след срещата с представители на Народната банка.

" Настояхме да бъде прекъсната всякаква работа от страна на Българска народна банка по техническата подготовка за вкарване на България в Еврозоната. По тематиката няма консенсус в българското общество. По-голямата част от българското общество не желае това ", уточни Николов, като добави, че " Възраждане " ще проведат среща по тематиката и с финансовото министерство. 

От партията на Костадинов не биха подкрепили Димитър Радев за втори мандат като началник на Българска народна банка, само че и той самият нямал проекти да се кандидатира. Поставили и въпроса за връщането на 27 тона българско злато от Лондон. Радев им обяснил, че това би било логистично комплицирано, няма къде да го съхраняваме, а и би дало знак на Европа и Запада, което ще докара до неприятни последици за страната ни.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР