Дванадесет и шеста поред национална научна конференция за студенти и

...
</TD
>Дванадесет и шеста поред национална научна конференция за студенти и
Коментари Харесай

Над 50 участници събира филологическа конференция в Пловдив

Дванадесет и шеста подред национална научна конференция за студенти и докторанти под надпис " Книгите, животът и светът “, отдадена на 120-та годишнина от рождението на Атанас Далчев, ще бъде открита на следващия ден (16 май) от 10.00 часа в 6-а публика на Ректората на ПУ " Паисий Хилендарски “.

Организатори са Филологическият факултет в ПУ и Лингвистичният клуб " Проф. Борис Симеонов “. Участие в нея са декларирали над 50 докладчици от разнообразни висши учебни заведения и институти: ПУ " Паисий Хилендарски “, СУ " Св. Климент Охридски “, ВТУ " Св. св. Кирил и Методий “, ШУ " Епископ Константин Преславски “, МУ " Проф. доктор П. Стоянов “ – Варна, Институт по литература при Българска академия на науките и други

Заседанията ще бъдат извършени в две секции – по езикознание и литературознание. В края на първия конферентен ден ще се състои среща диалог с поетесата Мария Донева от 18:00 часа в библиотеката на Ректората на ПУ.

Закриването на форума и награждаването на отличилите се участници е планувано за 17 май от 16:00 часа в 6-а публика. За първи път в Секцията по литературознание ще бъде присъдена специфична премия за дебют на името доктор Сирма Данова, чието креативно наличие ще остане неизменима част от историята на този теоретичен конгрес. Ще бъде показан и следващия шести брой от годишника " Verba iuvenium “, включващ най-хубавите текстове от предходното издание на научната конференция. Съставители на тома са доцент доктор Красимира Чакърова и проф. д.ф.н. Татяна Ичевска.

Националната конференция за студенти и докторанти е измежду водещите събития в актуалната ни хуманитаристика, показват наблюдаващи на проявата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР