Вчера Свищов чества 140-години от Освобождението си. На тържестват бяхме

...
Вчера Свищов чества 140-години от Освобождението си. На тържестват бяхме
Коментари Харесай

Цветанов остро атакува президента

Вчера Свищов празнува 140-години от Освобождението си. На тържестват бяхме поканени регионалният шеф на Велико Търново доктор Любомира Попова, кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините - Даниел Панов, както и народни представители, измежду които ръководителят на най огромната парламентарна група - на ГЕРБ. И знаете ли какво се случи през вчерашния ден? Народните представители, които бяхме при кмета и обсъждахме проблемите на района, бяхме лишени от опцията да присъстваме на работната среща сред него и президента.

Това сподели от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прочете декларация от името на група.

Задаваме си въпрос, дали президентът в действителност е президент на всички българи и се опълчва на опитите за поляризация на обществото? Ако президентът е имал поверителен диалог с кмета, може да разберем, само че на срещата са участвали хора от екипа на президента, в това число Иво Христов, който няма позволение за достъп до класифицирана информация. Когато имаше предизборна акция през 2016 година, всички знаем какво твърдяха нашите съперници - Румен Радев ще покаже нов вид държание и политика. Явно това не се случва. Това не е фамилно частно празненство, а празник. Празник на цяла България. Обръщам се към управлението на Народното събрание - в никакъв случай не постъпвайте по този начин и не изпадайте в такава обстановка, сподели още Цветанов.

Вчера най-странното беше, че не пуснаха на срещата депутатите от Българска социалистическа партия и ръководителя на партията Корнелия Нинова. Президентът потъпка Конституцията и ми вмени думи, които в никакъв случай не съм споделил, че Швеция е корумпирана страна. Искам да заявя изрично - в никакъв случай и по никакъв мотив не съм споменавал името на страна по време на конференцията във Велико Търново. Искам да прикани президента и президентската институция да прочетат Конституцията. В член първи написа, че България е парламентарна република. Нека да не изпадат повече в такива конфузни обстановки. Трябва да осъдим тази постъпка на президента. Разделението не способства за решаването на проблемите на България. Убеден съм, че в идните месеци президента ще откри метод да се извини за вчерашната си постъпка, приключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР