Вчера стотици шофьори на камиони в Полша блокираха трите основни

...
Вчера стотици шофьори на камиони в Полша блокираха трите основни
Коментари Харесай

Специалното отношение на ЕС към украинските транспортни компании предизвика недоволството на полските шофьори

Вчера стотици водачи на камиони в Полша блокираха трите съществени гранични пункта сред Полша и Украйна в символ на митинг против специфичния режим, възложен от Европейския съюз на украинските транспортни компании, което е навредило на ползите на полската транспортна промишленост.

Организаторите на митинга обявиха, че след началото на руско-украинския спор Европейски Съюз е облекчил регулаторните ограничавания върху украинските транспортни компании, с цел да облекчи натиска върху вноса и износа на техните артикули. Този ход обаче е довел до нелоялна пазарна конкуренция и съществено е навредил на ползите на полската транспортна промишленост.

Съобщава се, че митингът ще продължи два месеца. През този интервал протестиращите ще пропущат единствено по един камион на час, като се изключи транспортни средства, пренасящи специфични товари като филантропични помощи. Това ще продължи до момента в който Европейски Съюз, Полша и Украйна не проведат договаряния за решение на обвързваните със обстановката въпроси. Протестиращите обявиха, че този ход не е ориентиран против украинските водачи, а е за „ основаване на равни условия “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР