Вчера станаха ясни номинациите за 90-ите награди Оскар. Сред безспорните

...
Вчера станаха ясни номинациите за 90-ите награди Оскар. Сред безспорните
Коментари Харесай

„Най-мрачният час“ с цели 6 номинации за „Оскар“

Вчера станаха ясни номинациите за 90-ите награди " Оскар ". Сред безспорните кандидати се подреди " Най-мрачният час " с упоритост за шест от статуетките. Соченият от всички за любимец Гари Олдман не беше подминат от Академията и получи номинация за основна мъжка роля за брилянтното си преобразяване в ролята на Уинстън Чърчил. Филмът беше номиниран още за най-хубав филм, както и за кинематография, костюми и прически, дизайн на продукцията и дизайн на костюмите.

Сред номинациите се отличава името на Арън Соркин, който ще се бори за заветната статуетка на 4 март в категорията най-хубав приспособен сюжет за кино лентата, трансформирал се и в негов режисьорски дебют – " Принцесата на покера " (Molly’s Game), чиято премиера в България ще бъде на 23 февруари.

" Междузвездни войни: Последните джедаи " също обра няколко номинации в категориите за истинска музика на Джон Уилямс, тон, монтаж на звукови резултати и най-хубави образни резултати. Сред номинираните се вижда и " Красавицата и звяра ", който ще се бори с " Най-мрачният час " в категориите за най-ефектни костюми и дизайн на продукцията. В категорията за най-хубави костюми е и " Довереникът на кралицата ", който има номинация и за най-хубави коси и прически.

Сред изненадите на тези номинации е " Бягай! ". Филмът е номиниран в категориите за най-хубав филм, най-хубав автентичен сюжет, най-хубав режисьор, а Даниел Калуя - за най-хубав артист в основна мъжка роля.

" Тайната на Коко " беше номиниран за най-хубав анимационен филм и най-хубава истинска ария.

Вече можете да следите репертоара на Форум Филм България на особено основаното приложение във Facebook, където е оповестена подробна информация за премиерни дати, актьорски състав, синопсис, формати и категория на кино лентата, филмов откъс и формален постер ТУК. Поместената информация е до края на 2022 година, а за улеснение в секцията всички заглавия филмите са подредени в табличен тип.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР