Вчера Sony представи новите Xperia 1 III и Xperia 5

...
Вчера Sony представи новите Xperia 1 III и Xperia 5
Коментари Харесай

Sony Xperia 1 III и Xperia 5 III идват с уникални за пазара камери

Вчера Sony показа новите Xperia 1 III и Xperia 5 III, които са първите телефони на пазара с вариращо фокусно разстояние на телеобектива и оферират всичко, което бихме очаквали от модели от високия клас.

Двата модела си наподобяват много и резервират в огромна степен дизайна на Xperia, с който сме привикнали - пропорции от 21:9, железни рамки и стъклени гърбове.

Екраните и при двата телефона са с опреснителна периодичност от 120Hz, а Xperia 1 III разполага с първия 6.5-инчов CinemaWide 4K HDR OLED панел на пазара.
 Снимка 527085

Екранът на Xperia 5 III е малко по-малък с диагонал от 6.1 инча и FHD+ резолюция.

Истинският акцент при новите модели е камерата, която също е идентична и при двата телефона, като главната разлика е съществуването на ToF датчик при Xperia 1 III.
 Снимка 527083

И двете камери са с алтернатива за следене на обекти в придвижване, само че при Xperia 1 III имаме и Real-Time Tracking, който обезпечава още по-висока точност на фокуса при следене на движещи се обекти, даже в случай че те изоставен обсега на фрагмента.

Тази функционалност е завзета от Alpha фотоапаратите на Sony, а непрекъснатият автоматизиран фокус се обновява 60 пъти в секунда.

Вариращият телеобектив с Dual PDAF датчик за бърз автофокус обезпечава до 105 мм фокусно разстояние, като и при двата телефона то може да се трансформира сред 16 мм, 24 мм, 70 мм и 105 мм.
 Снимка 527087

И при двата модела има AI оптимизация при зуум, усъвършенстван нощен режим, както и приложението Photography Pro за фини ръчни настройки.

То е обогатено с функционалността Basic Mode, посредством която бързо и елементарно можем да настройваме редица функционалности и специфики на камерата.

Оптиките, несъмнено, са дело на ZEISS и са със особено покритие за по-точен контрастност и минимални отблясъци.
 Снимка 527088

Xperia 1 III и Xperia 5 III са първите модели на пазара с 360 Reality Audio, а звукът на Xperia 1 III е с до 40% по-силен от този на предходния модел.

И двата телефона са основани на Snapdragon 888, като Xperia 1 III е с 12GB RAM/256GB памет, а Xperia 5 III е с 8GB RAM и 128GB памет, само че и двата модела разполагат с microSD слот.

Батериите им също са идентични и са с потенциал от 4500mAh, а с цел да се изпълнят до 50% с включеното в комплекта зарядно са нужни единствено 30 минути.
 Снимка 527086

Те също по този начин печелят от технологията Xperia Adaptive Charging, която би трябвало да удължи живота на батериите с до три години.

Xperia 1 III ще е разполагаем в непрозрачен черен и непрозрачен виолетов цвят, а Xperia 5 III ще се появи в зелен и черен цвят.
 Снимка 527089

Засега не знаем какъв брой ще костват новите телефони на Sony, само че знаем, че ще се появят при започване на лятото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР