Вчера ръководителят на Хаас Гюнтер Щайнер се изказа твърдо против

...
Вчера ръководителят на Хаас Гюнтер Щайнер се изказа твърдо против
Коментари Харесай

Промениха състава да комисарите този уикенд след оплакване на Хаас

Вчера ръководителят на Хаас Гюнтер Щайнер се изрече твърдо срещу стюардите във Формула 1. Повод за рецензиите на италианеца стана наказването на Нико Хюлкенберг от Гран При на Монако предходната седмица. Тогава германецът бе глобен с 5 секунди след изпреварването си против Логан Сарджънт в първата обиколка на надпреварата.

При офанзивата на германеца се стигна до лек контакт сред двамата, който бе и повода комисарите да дадат това наказване. Според Щайнер обаче това решение е много противоречиво, защото съгласно него контакт сред Хюлкенберг и Сарджънт няма.

Освен това Щайнер показа мнението си, че Формула 1 се нуждае от едни и същи стюарди, които да пътуват до всяко съревнование. В миг всеки уикенд има разнообразни комисари, което води до доста непостоянни решения от един уикенд към идващия за привидно сходни обстановки.

Заради тези мнения на Хаас представители на тима бяха привикани от комисарите на Гран При на Испания, с цел да дадат пояснения. Освен това един от стюардите този уикенд – Феликс Холтер, който бе стюард и в Монако предходната седмица, е решил да напусне своята позиция за Гран При на Испания, с цел да няма спор на ползи. Неговото място ще бъде заето от Матю Селей.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР