Вчера принц Хари беше осъден да плати на издателя на

...
Вчера принц Хари беше осъден да плати на издателя на
Коментари Харесай

Вестник осъди принц Хари да им плати почти 50 000 лири

Вчера принц Хари беше наказан да заплати на издателя на Daily Mail съвсем £50 000, откакто загуби последния стадий от правосъдна борба.

 

Съдия от Върховния съд в Лодон подреди на херцога на Съсекс да заплати правосъдните разходи, направени от The Mail on Sunday (TMOS), откакто Хари не съумя да реши делото без правосъден развой. Съдия Никлин съобщи, че правосъдните разноски ще би трябвало да бъдат оценени, в случай че двете страни не съумеят да договорят сума, само че сподели, че Хари би трябвало да заплати 48 447 английски лири „ по сметка “ преди края на тази година.

 

39-годишният херцог съди TMOS поради публикация, в която се твърди, че неговите PR помощници са се пробвали да „ завъртят “ разногласието му с Министерството на вътрешните работи по отношение на решението му да намали равнището на неговата полицейска отбрана, финансирана от данъкоплатците. Той изиска от Върховния съд да постанови, че издателят не може да употребява правна отбрана на „ почтено мнение “ и арбитър да се произнесе в негова изгода без обществен развой.

 

Съдия Матю Никлин постанови през днешния ден, че издателят има " действителна вероятност " да потвърди, че изказванията, направени от името на Хари, са били подвеждащи, и че публикацията от февруари 2022 година не е клеветническа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР