Вчера на територията на ОДМВР – Русе бе проведена поредната

...
Вчера на територията на ОДМВР – Русе бе проведена поредната
Коментари Харесай

Шест лица, обявени за издирване са намерени при полицейска операция

Вчера на територията на ОДМВР – Русе бе извършена следващата профилирана полицейска интервенция за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред, възстановяване на пътната сигурност и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони в обитаемоте места в региона.В нея участваха екипи от разнообразни подразделения на регионалната дирекция, от Зоналното жандармерийско ръководство, а също чиновници от Регионална дирекция по горите – Русе и от Териториалната дирекция на „ Национална организация за приходите “ в Русе.

В хода на интервенцията са тествани 697 лица, 507 МПС, формирани са 46 акта за определяне на административни нарушавания и 134 фиша. Издирени са 6 лица, оповестени за търсене, открити са причинителите на 28 закононарушения, като за период до 24 часа по ЗМВР са арестувани 9 от тях. Проверени са 18 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 26 автосервизи и автоморги, 14 питейни и увеселителни заведения, 30 търговски обекта. Съвместно с други органи са формирани 16 акта за открити административни нарушавания и констативни протоколи. Съставени са 8 предупредителни протокола на лица, на съображение чл.65 от ЗМВР.По време на интервенцията са формирани 4 досъдебни производства по общия ред и 6 бързи производства. Регистрирани са общо 26 заявителски материала за осъществени закононарушения от общ темперамент.

По-характерни линии на дейностите и случаи:

Екипите на районните ръководства в региона, правили взаимни инспекции с представители на РДГ – Русе, са открили 9 случая на нелегално придобиване и/или предпазване на дървесина от горските фондове в разнообразни обитаеми места – с. Малко Враново, с. Полско Косово, с. Долна Студена, с. Тетово, гр. Сливо поле, гр. Две могили, с. Баниска.

При полицейските дейности са открити причинителите на 9 разнообразни обири и други похищения: 36-годишен мъж е махленски в кражба на пари от магазин на ул. Борисова в Русе; 60-годишен мъж в кражба на велосипед, който е бил заключен на пътен знак в гр. Русе; 62-годишен мъж в кражба на пари от парцел в с. Мечка; две малолетни момчета на 11 и 13 година са открити като причинители на кражба на пари от дамска чанта в магазин в Русе; 40-годишен мъж в кражба на дамска чанта, оставена без контрол на скамейка в централната градска част на Русе; 68-годишна жена в кражба на чанта от магазин на бул. Липник в Русе; 37-годишен в кражба на телефон от канцелария в русенско образователно заведение, а 22-годишен в отнемане на мобилен телефон „ Айфон “ от юноша в Русе; а различен русенец на 16 година за счупването на сферично огледало в един от тунелите в подлеза на кръговото кръстовище сред булевардите Цар Освободител и Липник в Русе.

В рамките полицейските дейности, чиновниците на ОДМВР – Русе са открили 8 случая, касаещи закононарушения свързани с опиати. Образувани са 5 бързи производства и една инспекция за владеене на опиати. Започнати са и две бързи производства против водачи, хванати да ръководят коли с позитивни проби за опиати.

От чиновници на ОДМВР - Русе, по време на вчерашната интервенция, са подхванати дейности и против двама мъже, вписали погрешни данни и условия в публични документи. В единия случай 52-годишен мъж бил попълнил декларация по член 188 от ЗДВП, акцентирайки жена си като лидер към датата и часа на осъществяване на нарушаване по ЗДВП и е стартирана инспекция за закононарушение по чл.313 от Наказателен кодекс. А мъж на 41 година е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за закононарушение по член 314 от Наказателен кодекс,за това че съзнателно е станал причина да се внесат погрешни условия в формален документ, нотариален акт за покупко-продажба на неподвижен парцел, акцентирайки в него по-ниска от фактически уговорената и платена продажна цена на апартамент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР