Вчера, малко след 21:00 часа приключи първият ден от международния

...
Вчера, малко след 21:00 часа приключи първият ден от международния
Коментари Харесай

България с 20 медала от първия ден на турнира по таекуондо в София

Вчера, малко след 21:00 часа завърши първият ден от интернационалния шампионат по таекуондо от категория G1 - София Оупън 2018, в който нашите юноши и кадети завоюваха над 20 медала, 5 от които златни. Със злато бяха отличени Стефан Стаменов, Любомир Богданов, както и европейският първенец при кадетите и златен медалист от София Оупън 2017 Даниел Ладжев.

В първия ден от шампионата стартираха близо 800 юноши и кадети от над 46 страни, като България взе присъединяване със 70 младежи, от общо 19 клуба от цялата страна.
Днес дуелите ще са в категориите мъже и дами, където очакванията са ориентирани към Митко Джоржджев, който продължава напред в шампионата след победа над Димитриос Парастатидис от Гърция. Победа в първите дуели реализира и Йордан Колев.

Турнирът "Sofia Open ", който се организира към този момент 5 години, предходната година получи влиятелната категория G1 и събира международния хайлайф в този военен спорт на 3 и 4 март в столичната зала „ Асикс Арена “.

Турнирите от категория G1 са измежду най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат най-голям сан и носят точки за класиране на състезателите в международната и олимпийската класации. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории.

Мероприятието се провежда от Таекуондо клуб „ Рамус “ взаимно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия.

Таекуондо клуб „ Рамус “ е един от най-големите и най-успешни частни клубове по таекуондо в България. Създаден е преди 7 години. Неговите ученици са носители на медали от републикански, балкански и европейски шампионати по таекуондо, в това число и на отборни оценки. В последните години Търговска колегия „ Рамус “ е уредник на две авторитетни интернационалните надпревари, станали към този момент обичайни – ‘Sofia Open’ и Детски шампионат в чест на Деня на националните будители.

Тези надпревари са измежду най-масовите спортни прояви в България – в последното издание на ‘Sofia Open’ се включиха 1100 състезатели от повече от 20 страни.

Треньор на клуба и основен уредник на шампионата е Димитър Михайлов - един от най-успешните български състезатели по таекуондо, притежател на 13 републикански трофеи и на голям брой оценки от авторитетни интернационалните надпревари. Понастоящем Димитър Михайлов е вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР