Вчера е възложено проектиране за съоръжения 7, 8 и 9

...
Вчера е възложено проектиране за съоръжения 7, 8 и 9
Коментари Харесай

Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на Трифон зарезан

 Вчера е предоставено планиране за уреди 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост, които ще бъдат напълно ремонтирани, заяви във Варна заместник-министърът на районното развиване и благоустройството. Стойността на строителните работи ще стане ясна след правене на плана, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Две експертизи потвърдиха, че Аспаруховият мост е без градивни недостатъци.

По отношение на тематиката за втори мост подсети, че през предходната година започва правене на предпроектно изследване и уголемен абстрактен план за автомагистрала " Черно море “. През тази година ще приключи предпроектното изследване, което ще даде отговор за премостване на Варненското и Белославското езеро.

Предстои да бъде подписано съглашение сред АПИ и община Варна и да бъде предоставено цялостното подсилване на свлачището " Трифон Зарезан “. Има бюджетни средства за плана, който ще бъде изпълнен с мостово оборудване и с актуализация в частта, обвързвана с геодинамични процеси и противоземетръсна резистентност, според новите нормативни условия.

Темата за срутищата на автомагистрала " Струма “ (бившата Автомагистрала " Люлин “) не е от през днешния ден. Автомагистрала " Люлин “ към момента е най-скъпата автомагистрала, възлагана 2005-2006 година, чието осъществяване стартира през 2007 година при междинна цена 9,1 млн. евро/км. Две години укрепвахме свлачище на 9-и км от Перник в посока София. На 8-и км в посока Перник се появи срутище. Толкова скъпа автомагистрала, при тези стойности на минималната и междинната работна заплата тогава, битум и материали, а на всичко от горната страна и неукрепена, по тази причина берем тези плодове, сподели Нанков.

И добави, че започващият на следващия ден ремонт на Автомагистрала " Тракия “ е в сектор, строен 2005-2007 година

Тепърва ще се подхващат дейности по тематиката за срутищата, свързани с научно-изследователска експертиза във връзка с дълготрайна предварителна защита. Само през предходната година са предоставени с съответни планове и действия 94 свлачища по републикански пътища или в техния обсег. Един от най-недофинансираните капиталови браншове е битката с геодинамичните процеси, акцентира заместник-министър Нанков.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР