Вчера членът на Политбюро на ЦК на ККП и министър

...
Вчера членът на Политбюро на ЦК на ККП и министър
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Иран обсъдиха палестинско-израелския конфликт

Вчера членът на Политбюро на Централен комитет на ККП и министър на външните работи на Китай Уан И беседва по телефона с иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан.

По време на него Абдолахиан е декларирал, че актуалната обстановка в Близкия изток е рискова, а войната се уголемява, както и че би трябвало да се подхващат дейности допустимо най-скоро, с цел да се спрат офанзивите против цивилни поданици в Газа. Иран се надява, че палестинско-израелският спор ще бъде позволен с политически средства и ще ускори връзката с Китай по този въпрос.

Уан И е показал, че е неотложно да се успокои ситуацията и да се предотврати сериозна филантропична злополука в линията Газа, която би довела до повече почтени жертви измежду цивилното население, подкопавайки напъните близкоизточния кротичък развой.

„ Китай поддържа ислямските страни в укрепването на тяхното единение и съгласуваност по палестинския въпрос и в изразяването на единно мнение. Международната общественост следва да се опълчи на дейности, които нанасят щета на цивилното население от двете страни. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало дейно да извършва своите отговорности и да играе полагащата му се роля “, е декларирал също Уан И.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР