Вчера беше емоционално осъзнаване какво се е случило. Всички сме

...
Вчера беше емоционално осъзнаване какво се е случило. Всички сме
Коментари Харесай

Шефът на базата в Крумово: Недостигът на пари за авиацията ни убива

Вчера беше прочувствено осъзнаване какво се е случило. Всички сме съпричастни, държим връзка с роднините на починалите водачи. Това сподели бригаден военачалник Димитър Иванов в утринния блок на Българска национална телевизия за случая с падналия хеликоптер.

"Поддържането на техниката е наложително изискване, вършим всичко допустимо. Действително обаче не се обезпечава финансово и материално, на границата сме да стават от ден на ден произшествия ", разяснява той.

"Като всяка техника отводи постоянно се появяват, значимото е да имаме нужните елементи, които да се заменят. Техниците ни са способни. Има европейски стандарти, които постановат да летим 180 часа. Навсякъде има остра потребност от финансиране. След този случай ще преразгледаме положението, защото оставаме без един вертолет, с който можеха да се гасят пожари ", сподели още военачалник Иванов.

Генералът приказва и пред Нова тв. „ Пилотите ни летят на санитарния най-малко, което е безусловно убийствено. Този проблем е неглижиран с години”, сподели той.

Ген. Иванов изясни, че един час във въздуха с вертолет коства към 7000 лв..

Всеки водач би трябвало да поддържа подготовката и си и във всеки миг да е подготвен да излети и да се включи в избавителна мисия”, безапелационен бе началникът на авиобазата.

Той сподели още, че тя действа при непрекъснат дефицит на финансиране. Постоянно се усещал дефицит и на аварийни елементи за машините, изключително за съветската техника.

Ген. Иванов осведоми, че във вторник е свалена черната кутия на разрушилия се хеликоптер и информацията от нея занапред ще се проучва.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР