Вчера бе възстановено движението по участъка от път I-1 (Е-79)

...
Вчера бе възстановено движението по участъка от път I-1 (Е-79)
Коментари Харесай

Пуснаха движението между Ребърково и Лютидол

Вчера бе възобновено придвижването по сектора от път I-1 (Е-79) сред Ребърково и Лютидол, съобщи Българската национална телевизия. От средата на юни трафикът в правата бе стеснен, поради модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

Преминаването по сектора от I-1 (Е-79) сред Ребърково и Лютидол ще се реализира в двете посоки в едно платно, като строително-монтажните работи ще продължат редом в прилежащото платно, както и по целия километраж на обекта.

Движението се пуска с краткотрайна организация, краткотрайна пътна маркировка и работата по трасето продължава. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта, защото минават през сектор с извършващи се строителни работи.

Тежкотоварният трафик, който до момента преминаваше през Искърското дефиле по път II-16 Ребърково - Своге - Нови Искър - София ще бъде пренасочен към път I-1 Мездра - Лютидол, ще може да минава и по път II-16, в случай че е определен този маршрут.

Модернизирането на сектора сред Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за прекосяване от направлението Видин - Ботевград. Поради това строителството на правата Мездра - Ботевград, която е близо 33 км, е обособено в два сектора - лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока, т. е. двойно по-широко от актуалното, което е с по една лента за придвижване в посока.

Направлението Видин – Ботевград е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие, защото с цялостното хомогенизиране и рационализация на трасето от Дунав мост 2 ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус ", „ Тракия " и „ Струма ".

С осъществяването му директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР