Вчера Apple отчете печалба за второто фискално тримесечие, която надмина

...
Вчера Apple отчете печалба за второто фискално тримесечие, която надмина
Коментари Харесай

Apple отчита по-добро от очакваното тримесечие, благодарение на продажбите на iPhone

Вчера Apple регистрира облага за второто фискално тримесечие, която надмина меките упования на Уолстрийт за продажбите и приходите, с помощта на по-силните от предстоящите продажби на iPhone. Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук съобщи пред CNBC, че тримесечието е било „ по-добро, в сравнение с е предстоящо “.

Въпреки това общите продажби на Apple спадат за второ следващо тримесечие. Акциите на Apple нарастнаха с по-малко от 1 % по време на продължителната търговия.

Ето по какъв начин компанията се показа по отношение на упованията на Уолстрийт съгласно консенсусните упования на Refinitiv:

Печалба на акция: 1,52 $ при предстоящи 1,43 $
Приходи: 94,84 милиарда $ по отношение на 92,96 милиарда $ упования
Брутен марж: 1,5 милиарда: 44,3% по отношение на 44,1% предстоящи

Apple регистрира 24,16 милиарда $ чиста облага през тримесечието по отношение на 25,01 милиарда $ през предходната година. Общите доходи са намалели с 3% спрямо миналогодишните 97,28 милиарда $.

Ето по какъв начин се показаха обособените продуктови линии на Apple по отношение на консенсусните упования на StreetAccount:

Приходи от iPhone: 51,33 милиарда $ по отношение на предстоящи 48,84 милиарда $
Приходи от Mac: 7,17 милиарда $ при предстоящи 7,80 милиарда $
Приходи от iPad: 6,67 милиарда $ по отношение на предстоящи 6,69 милиарда $
Приходи от други артикули: 8,76 милиарда $ при предстоящи 8,43 милиарда $
Приходи от услуги: 20,91 милиарда $ по отношение на 20,97 милиарда $, предстоящи

Акцентът в доклада на Apple са продажбите на iPhone, които са нарастнали по отношение на предходното тримесечие, даже когато цялата смарт телефон промишленост се е свила с близо 15% през същия интервал, съгласно оценка на IDC.

Приходите от iPhone са нарастнали с 2% през тримесечието, което допуска, че дефицитът на части и проблемите по веригата за доставки, които попречиха продукта през последните няколко години, в това число прекъсването на работата на фабриката за iPhone в края на предходната година най-сетне са отшумели.

„ Това беше много положително тримесечие от позиция на iPhone, изключително спрямо пазара, когато погледнете пазарната статистика. “

каза Кук пред Стив Ковач от CNBC

Бизнесът на Apple с Mac и iPad не се показа толкоз добре. Компанията предизвести през последното тримесечие, че двата бизнес сегмента ще намалеят, частично заради дефицит на части, само че те понижиха повече от предстоящото.

Бизнесът на Apple с Mac е претърпял спад с повече от 31 % до малко над 7,17 милиарда $, само че това е мъчно съпоставяне по отношение на същия интервал на предходната година, когато Apple към момента се възползваше от края на пандемичния взрив в продажбите на компютри и преносими компютри и прекосяването към лични чипове в тях от серията М на Apple, които оферират по-дълъг живот на батериите на преносимите компютри и по-добра продуктивност.

„ Има две аргументи за това. Едната е макроситуацията като цяло, а другата е, че към момента се съпоставяме с 14 и 16-инчовите MacBook Pro M1 от предходното тримесечие. “

каза Кук

Приходите от iPad са намалели с близо 13% до 6,67 милиарда $.

Бизнесът с услуги на Apple включва месечни абонаменти, доходи от App Store, гаранции и доходи от лицензи за търсене от компании като Гугъл. Apple регистрира 20,9 милиарда $ доходи от услуги, което съставлява 5,45% годишно нарастване, показващо, че най-масовата бизнес линия на компанията продължава да пораства.

Подразделението на Apple за носими устройства, в това число Apple Watch и слушалките като AirPods, отбелязва спад от 1% през тримесечието, надминавайки упованията на анализаторите. Миналата есен Apple пусна по-скъп Apple Watch, наименуван Ultra.

Големият бизнес на Apple в Китай, който с изключение на континенталната част на страната включва Тайван и Хонконг, регистрира продажби на стойност 17,81 милиарда $, което е спад по отношение на миналогодишните 18,34 милиарда $. Анализаторите се надяваха, че търсенето на електроника в Китай ще се увеличи тази година, защото компанията излиза от блокадите от времето на COVID-19 и други ограничавания.

Въпреки че продажбите се свиха в множеството райони, които Apple следи, те набъбнаха в Азиатско-тихоокеанския район до 8,11 милиарда $.

Кук е оптимистично надъхан за вероятностите на Apple в Индия. Кук посети Индия предишния месец, с цел да открие първите магазини на Apple в страната и да се срещне с политици.

„ Показателите на потребителите, които минават на различен пазар и на купувачите, които купуват за първи път, наподобяват доста добре в Индия. “

добави Кук

Apple употребява термина „ switcher “, с цел да отбелязя купувачите, които за първи път купуват iPhone и преди този момент са имали устройства с Android.

Както се очакваше, управителният съвет на Apple позволи назад изкупуване на акции и погашение на дивиденти в размер на 90 милиарда $. Apple съобщи, че е изплатила 23 милиарда $ назад изкупуване и дивиденти през тримесечието на март. Apple също по този начин увеличи дивидента си с 4% до 24 цента на акция.

Кук също по този начин съобщи, че Apple не възнамерява съкращения като тези, които други огромни софтуерни компании започнаха през миналата година.

„ Гледам на това като на последна мярка и по тази причина всеобщите уволнения не са нещо, за което ще приказваме сега. “

каза Кук
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР