Възстановяването на световната икономика е било забавено в известна степен

...
Възстановяването на световната икономика е било забавено в известна степен
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева обяви кой е отговорен за бавното възстановяване на световната икономика

Възстановяването на международната стопанска система е било забавено в известна степен в края на предходната година от най-големите стопански системи в света - Съединени американски щати и Китай. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева пред CNBC.

" Те изгубиха малко от тласъка си за напредък и това към този момент е отразено във въздействието, което тези два мотора на международната стопанска система имат върху останала част от света. Ние ще излезем с прогнозите си към края на месеца и там ще има известно намаление ", разгласи Георгиева.

" The Economist " прикани Кристалина Георгиева да подаде оставка

Според влиятелното издание реномето на Георгиева ще навреди на Международния валутен фонд

По думите на българката, през второто тримесечие на годината се чака инфлацията в Съединените щати да спадне. Спадът зависи от оправянето с рестриктивните мерки по веригата на доставки, като се следят знаци за прочут прогрес.

Относно китайската стопанска система Кристалина Георгиева разяснява, че потреблението не се е засилило в задоволителна степен, с цел да компенсира проблемите, провокирани от пандемията.

В същото време ръководещият шеф на Международния валутен фонд акцентира, че Пекин има фискалната опция да укрепи стопанската система си, тъй че да реализира напредък от 5 %.
 Кристалина Георгиева остава на върха на МВФ. Фондът я поддържа
Кристалина Георгиева остава на върха на МВФ. Фондът я поддържа

Българката беше упрекната в манипулиране на данни в интерес на Китай в класацията Doing Business
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР