Възстановяването на опожареното мостово съоръжение на магистрала Струма след Дупница

...
Възстановяването на опожареното мостово съоръжение на магистрала Струма след Дупница
Коментари Харесай

Ремонтът на обгорелия мост на Струма ще отнеме два месеца

Възстановяването на опожареното мостово оборудване на автомагистрала " Струма " след Дупница в посока Гърция може да продължи до два месеца. Трафикът към София може да бъде възобновен след две-три седмици. Това предвижда инж. Димитър Назърски от експертната група, която изследва нанесените вреди по моста.

Агенция " Пътна инфраструктура " образува работна група от Университета по архитектура строителство и геодезия, която обследва нанесените вреди по оборудването. Преди седмица по него пламна голям пожар поради складираните купища полиетиленови боклуци от компанията " Феникс Дупница ". Движението по автомагистралата бе неотложно прекратено, а пътуващите са отклонявани по остарелия първокачествен път E79.

Инцидентът провокира затваряне на автомагистралата в сектор от 10 км от Дупница до Бобошево. Първоначално прогнозите на управляващите бяха за възобновяване на придвижването след двайсетина дни. Оказва се, че този период е неосъществим за трафика в платното към Кулата.

" Има няколко колони, на които бетонът, а респективно и армировъчната стомана, са наранени по-тежко от пожара. Очевидно температурата е предходна 800 градуса. За благополучие в гредовата система на моста това топлинно влияние е по-слабо, само че въпреки всичко и там ще продължим да изследваме. Проблемната обстановка е мощно изразена в колоните по посока към Кулата ", разяснява инж. Назърски.

По думите му колоните в посока София са в по-добро положение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР