Възрастните хора биха могли да останат по-силни за по-дълго време, след като бе открит ключът към разхищаването на мускулите

...
Възрастните хора можеха да останат по-силни за по-дълго, след като
Коментари Харесай

Възрастните хора можеха да останат по-силни за по-дълго, след като учените откриха защо мускулите не успяват да се възстановят и изчезват с възрастта.

A екип от университета Нотингам Трент анализира гените в мускулните клетки, за да разбере как тяхното представяне се различава между хората на 20-те години в сравнение с тези на 60-те.

Те откриха, че младите гени изпращат силни сигнали, инструктиращи тялото да напълно възстановяват наранявания, гените в по-старите клетки функционират по-зле, предотвратявайки пълната регенерация.

Лошата работа на гените доведе до по-тънки и по-малко здрави „миотуби“ – вид клетка, която може напълно да се развие в мускулно влакно .

Водещият изследовател д-р Ливия Сантос, експерт по мускулно-скелетна биология в Училището за наука и технологии на университета Нотингам Трент, каза: „Това донякъде обяснява защо мускулните наранявания може да отнемат повече време за възстановяване, когато остареем .”

Тя добави: „Знаем, че здравият мускул се регенерира, след като сме имали нараняване, но стареенето влошава този потенциал за регенерация и възстановяването става по-трудно, колкото повече остаряваме.

„Какво наблюдавахме, по отношение на случващото се вътре в клетките, ни помага да разберем по-добре защо не се лекуваме толкова добре или толкова бързо в напреднала възраст.

„Пътищата, които контролират клетъчните процеси и развитие работят по различен начин в по-старите клетки и се регулират надолу, което означава, че регенерацията е засегната, колкото повече остаряваме.

„Ако можем да разберем тези пътища обаче, бихме могли потенциално да идентифицираме нови терапии и интервенции за смекчаване на проблема.“< /p>

Мускулната маса намалява с приблизително 3 до 8 процента на десетилетие след 30-годишна възраст и тази скорост на спад се ускорява след 60-годишна възраст.

Отслабналите и увредените мускули могат да доведат до повече наранявания от падане и разтягане, създавайки порочен кръг, който е трудно да се прекъсне.

Изследователите са изследвали мускулни клетки от здрави донори, химически нараняващи клетки, след което са преценили как се лекуват и регенерират обратно към състоянието си преди нараняването изходни нива.

Когато погледнаха клетки от 20-годишен и 68-годишен донор, изследователите откриха критични разлики в механизмите за възстановяване. По-старите гени вече не активират същото ниво на регенерация в тялото.

Историята продължава

Джанел Тарум, друг изследовател в проучването, каза: „Има много ясен намален капацитет за регенерация и отслабено възстановяване на старите клетки и ние успяха да разберат допълнително факторите, лежащи в основата на това увреждане.

„Нашата работа ни позволява да изследваме регенерацията на мускулните клетки през целия живот и това от своя страна може да бъде ключово за бъдещо откриване на лекарства за заболявания, свързани със стареенето на мускулите. ”

Проучването, което включва също Манчестър Метрополитън университет и Ливърпулския университет Джон Мурс, е публикувано в Journal of Tissue Engineering and Regenerative Medicine.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР